Alcoholslot

Europees Parlement pleit voor verplicht alcoholslot in taxi

BRUSSEL – Europese taxi’s moeten uitgerust worden met een alcoholslot, vindt de commissie Transport van het Europees Parlement. Het alcoholslot zou ook verplicht gesteld moeten worden in alle vrachtwagens en bussen. Wie dat dan moet betalen, daar heeft de commissie zich niet over uitgelaten.

Verder mogen professionele bestuurders volgens de plannen geen druppel alchohol meer in hun bloed hebben.

Europese Commissie

Of de Europese Commissie de voorstellen overneemt, is nog niet bekend. Er zijn geen ongevallencijfers bekend die uitwijzen dat taxi’s in grotere mate betrokken zouden zijn bij ongevallen waarbij alcohol in het spel is. Bovendien kijken taxichauffeurs wel uit met alcohol achter het stuur te kruipen. Bij intrekking van het rijbewijs zijn ze meteen hun baan kwijt.

Naast zo’n totaal alcoholverbod willen de parlementsleden ook dat er in de hele Europese Unie een verbod komt op sms’en, e-mailen en internetsurfen achter het stuur.

Snelheidslimiet

Verder vindt het Europees Parlement dat in alle woonwijken in de EU de snelheidslimiet teruggebracht moet worden naar 30 km/u. Om de tien jaar moeten alle chauffeurs hun ogen laten testen, er moeten strengere regels komen voor banden en alle wagens moeten uitgerust worden met zwarte dozen.

Ondanks de vooruitgang die de voorbije tien jaar gemaakt is, vallen er nog te veel doden op de Europese wegen”, zegt Saïd El Khadraoui, die lid is van de transportcommissie. In 2009 stierven 35.000 mensen in het Europese verkeer en raakten 1,5 miljoen anderen gewond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Europees Parlement pleit voor verplicht alcoholslot in taxi”

Taxiinarnhem|13.07.11|00:34

tuurlijk! Naast de boordcomputer, mobilofoon, telefoon, navigatie en printer moet er nog een plekje gevonden worden voor het alcoholslot en de zwarte doos. Wat komt er nog meer bij? Hebben die lui in “Europa” echt niets anders te doen dat dit soort dingen te bedenken. Er is geen probleem, maar laten wij er maar alvast een probleem van maken denken ze daar in Brussel….

Europees Parlement pleit voor verplicht alcoholslot in taxi | TaxiPro
Alcoholslot

Europees Parlement pleit voor verplicht alcoholslot in taxi

BRUSSEL – Europese taxi’s moeten uitgerust worden met een alcoholslot, vindt de commissie Transport van het Europees Parlement. Het alcoholslot zou ook verplicht gesteld moeten worden in alle vrachtwagens en bussen. Wie dat dan moet betalen, daar heeft de commissie zich niet over uitgelaten.

Verder mogen professionele bestuurders volgens de plannen geen druppel alchohol meer in hun bloed hebben.

Europese Commissie

Of de Europese Commissie de voorstellen overneemt, is nog niet bekend. Er zijn geen ongevallencijfers bekend die uitwijzen dat taxi’s in grotere mate betrokken zouden zijn bij ongevallen waarbij alcohol in het spel is. Bovendien kijken taxichauffeurs wel uit met alcohol achter het stuur te kruipen. Bij intrekking van het rijbewijs zijn ze meteen hun baan kwijt.

Naast zo’n totaal alcoholverbod willen de parlementsleden ook dat er in de hele Europese Unie een verbod komt op sms’en, e-mailen en internetsurfen achter het stuur.

Snelheidslimiet

Verder vindt het Europees Parlement dat in alle woonwijken in de EU de snelheidslimiet teruggebracht moet worden naar 30 km/u. Om de tien jaar moeten alle chauffeurs hun ogen laten testen, er moeten strengere regels komen voor banden en alle wagens moeten uitgerust worden met zwarte dozen.

Ondanks de vooruitgang die de voorbije tien jaar gemaakt is, vallen er nog te veel doden op de Europese wegen”, zegt Saïd El Khadraoui, die lid is van de transportcommissie. In 2009 stierven 35.000 mensen in het Europese verkeer en raakten 1,5 miljoen anderen gewond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Europees Parlement pleit voor verplicht alcoholslot in taxi”

Taxiinarnhem|13.07.11|00:34

tuurlijk! Naast de boordcomputer, mobilofoon, telefoon, navigatie en printer moet er nog een plekje gevonden worden voor het alcoholslot en de zwarte doos. Wat komt er nog meer bij? Hebben die lui in “Europa” echt niets anders te doen dat dit soort dingen te bedenken. Er is geen probleem, maar laten wij er maar alvast een probleem van maken denken ze daar in Brussel….