taxi, controle, politie, Marechaussee, Schiphol

25 Boetes bij taxicontrole Schiphol

De marechaussee heeft bij taxicontroles de afgelopen dagen op Schiphol 25 boetes uitgedeeld. Medewerkers van de marechaussee werkten samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Tijdens de controles is er gebruik gemaakt van onopvallende voertuigen.

Verkeerde rijbaan

De Marechaussee schreef onder meer bekeuringen uit voor verlopen APK, gladde banden, defecte verlichting, defecte autogordels, foutieve inrichtingseisen van taxi’s, verlopen taxameterkeuringen, overschrijding maximale snelheid, mobiel bellen, fout parkeren en het gebruik van de verkeerde rijbaan.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “25 Boetes bij taxicontrole Schiphol”

HAPPY DAYS van marsbergen|31.05.12|13:09

Controle van vervoerders van personen vervoer iedereen moet zijn verplichtingen nakomen. Maar wanneer controleert de politie de bedrijven die zonder vergunningen passagiers vervoeren van en naar parkeerplaatsen. Chauffeurs rijden dag en nacht, hoge snelheden, fout parkeren en misschien wel voertuigen die niet aan alle keuringeisen voldoen. Laten we de politie zelf niet vergeten parkeren op ongeoorloofde plaatsen om koffie te drinken, geen richting aangeven, ongeoorloofd met hoge snelheid rijden.

johnjanos|31.05.12|16:30

Worden er eindelijk controles gehouden, is het weer niet goed…

Willem van de Ven|04.06.12|18:34

Als ze nou eens de vergunningen intrekken van de auto’s waarbij de typische taxizaken niet in orde zijn. Het zou het begin zijn van beter taxivervoer waar iedereen de mond van vol heeft.