taxistandplaats, cs, amsterdam

Nieuwe taxistandplaats Amsterdam CS aan achterkant station

De nieuwe taxistandplaats bij het Centraal Station Amsterdam is maandag geopend. Die is voortaan aan de achterkant van het station. De werkzaamheden voor de aansluiting van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aan de centrumzijde van het Centraal Station beginnen direct, de oude standplaats is daarom vanaf dat moment buiten gebruik. Donderdag 8 oktober wordt de taxistandplaats feestelijk geopend.

De standplaats aan de IJzijde heeft vier opstapplaatsen en 29 wachtplekken. Met een matrixbord wordt de taxi die aan de beurt is opgeroepen om op te rijden naar de opstapplek. Jaarlijks zijn er zo’n 400.000 taxiritten vanaf de standplaats.

Schone taxi’s

Niet alleen de locatie verandert, ook krijgen schone taxi’s op de nieuwe taxistandplaats voorrang. Dit betekent dat elke vierde taxi die wordt opgeroepen, schoon is (indien aanwezig). In 2016 komen er op CS snelladers voor de vier oplaadplekken. Hiermee wordt de nieuwe standplaats de ‘schoonste’ standplaats van Nederland.

Schone taxi’s zijn volgens de gemeente Amsterdam 100% emissievrij (elektrisch/waterstof zoals Nissan Leaf en eValia, Tesla Model S, Renault Zoe), Groengas of voertuigen met een CO2-emissie < 50 gram per kilometer (plug in hybride voertuigen zoals de Toyota Prius Plug in, Mercedes C 350 e plug in, VW passat plug in etc).

Opening

Donderdag 8 oktober om 13.30 uur wordt de standplaats feestelijk geopend. Dit in aanwezigheid van onder meer wethouders Pieter Litjens (Verkeer) en Abdeluheb Choho (Duurzaamheid).

taxistandplaats, amsterdam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Nieuwe taxistandplaats Amsterdam CS aan achterkant station”

Ton van Dalfsen|29.09.15|11:28

En nog steeds geen ruimte voor buiten taxi’s om je gasten af te leveren of op te halen. Dat vergeet men steeds. Ook zijn er in Amsterdam Limousine bedrijven die ook zijn gasten niet kan wegbrengen of ophalen.

Rodney Barten|29.09.15|11:55

@ Ton: Het blijven ambtenaren die dit bedenken, als je echt helemaal niets kan dan word je ambtenaar!

Martin Pas|29.09.15|12:02

Stap 1: Een geldige taxipas aanbieden.
Die zit toch in de BCT???

Johan Zevenbergen|29.09.15|12:55

Ehhhh
waar zet de taxi van het platte en heuvelachtige land zijn gasten dan af, of haal deze op?
Zeker net z,n vage en oneerlijke situatie als op Schiphol.
Het hoeft er toch niet van te komen dat ik de hier aan de rand van het dorp een slagboom of strondkar voor taxi uit de grote steden en Schiphol moet gaan neer zetten, om te voorkomen dat ze hier gasten brengen of ophalen.

Ton van Dalfsen|29.09.15|13:45

@ Johan, Precies. Nadenken kunnen ze niet. Iets bedenken achter een buro zonder iets van de taxi’s af te weten of zelfs niet de branche organisaties te raadplegen. Zijn het soort mensen die ook op de weg niet verder kijken dan hun neus lang is en daardoor de grootste ongelukken veroorzaken.

Johan Zevenbergen|29.09.15|18:24

Vraag mij trouwens wel af of bij een evt bekeuring, deze bekeuring stand houd tot het Europese hof.
Regels binnen regels lijkt mij niet z,n goed plan.

Ton van Dalfsen|29.09.15|19:18

Denk zelfs dat het hier niet stand houd. Op je vergunning staat dat hij voor heel Nederland geldend is. Zelfs na het tot stand komen van de TTO’s zijn de nieuwe uitgegeven vergunningsbewijzen niet veranderd en staat er nog steeds op voor heel nederland.

Rodney Barten|29.09.15|20:47

@ Johan en Ton: TTO’s en b.v taxistandplaatsen vallen volgens mij onder de APV (welke elke gemeente vrij is deze te pas en te onpas uit te vaardigen), daar kan het Europese hof niets over zeggen.

Janna Koops|29.09.15|21:11

Heren, eind november is de kiss & ride strook bij de taxistandplaats ook gereed, en dan kunnen taxi’s passagiers daar afleveren. Geen probleem. Nu is het nog even schipperen.

Tjerk Vinckx|01.10.15|00:56

Nu nog even schipperen ? We zijn al 15 jaar aan het schipperen !!!!!
Met géén enkel goed fatsoen kan je een persoon afhalen dan wel afzetten bij het Amsterdam CS. Dan heb ik het nog niet over waar neer je probeert, staat er binnen 5 seconden een malloot van handhaving in je nek te hijgen.
Visitekaartje voor Amsterdam, pffff ambtelijke klunzen !!

Ton van Dalfsen|19.10.15|16:10

@ Janna, Net daar geweest maar zou niet weten waar ze een kiss & ride plaats willen maken. naast de taxistandplaats is alleen maar een doorgaande strook zonder laad en los plaatsen. en ook geen ruimte voor laad en los plaatsen te maken

Nieuwe taxistandplaats Amsterdam CS aan achterkant station | TaxiPro
taxistandplaats, cs, amsterdam

Nieuwe taxistandplaats Amsterdam CS aan achterkant station

De nieuwe taxistandplaats bij het Centraal Station Amsterdam is maandag geopend. Die is voortaan aan de achterkant van het station. De werkzaamheden voor de aansluiting van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aan de centrumzijde van het Centraal Station beginnen direct, de oude standplaats is daarom vanaf dat moment buiten gebruik. Donderdag 8 oktober wordt de taxistandplaats feestelijk geopend.

De standplaats aan de IJzijde heeft vier opstapplaatsen en 29 wachtplekken. Met een matrixbord wordt de taxi die aan de beurt is opgeroepen om op te rijden naar de opstapplek. Jaarlijks zijn er zo’n 400.000 taxiritten vanaf de standplaats.

Schone taxi’s

Niet alleen de locatie verandert, ook krijgen schone taxi’s op de nieuwe taxistandplaats voorrang. Dit betekent dat elke vierde taxi die wordt opgeroepen, schoon is (indien aanwezig). In 2016 komen er op CS snelladers voor de vier oplaadplekken. Hiermee wordt de nieuwe standplaats de ‘schoonste’ standplaats van Nederland.

Schone taxi’s zijn volgens de gemeente Amsterdam 100% emissievrij (elektrisch/waterstof zoals Nissan Leaf en eValia, Tesla Model S, Renault Zoe), Groengas of voertuigen met een CO2-emissie < 50 gram per kilometer (plug in hybride voertuigen zoals de Toyota Prius Plug in, Mercedes C 350 e plug in, VW passat plug in etc).

Opening

Donderdag 8 oktober om 13.30 uur wordt de standplaats feestelijk geopend. Dit in aanwezigheid van onder meer wethouders Pieter Litjens (Verkeer) en Abdeluheb Choho (Duurzaamheid).

taxistandplaats, amsterdam

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Nieuwe taxistandplaats Amsterdam CS aan achterkant station”

Ton van Dalfsen|29.09.15|11:28

En nog steeds geen ruimte voor buiten taxi’s om je gasten af te leveren of op te halen. Dat vergeet men steeds. Ook zijn er in Amsterdam Limousine bedrijven die ook zijn gasten niet kan wegbrengen of ophalen.

Rodney Barten|29.09.15|11:55

@ Ton: Het blijven ambtenaren die dit bedenken, als je echt helemaal niets kan dan word je ambtenaar!

Martin Pas|29.09.15|12:02

Stap 1: Een geldige taxipas aanbieden.
Die zit toch in de BCT???

Johan Zevenbergen|29.09.15|12:55

Ehhhh
waar zet de taxi van het platte en heuvelachtige land zijn gasten dan af, of haal deze op?
Zeker net z,n vage en oneerlijke situatie als op Schiphol.
Het hoeft er toch niet van te komen dat ik de hier aan de rand van het dorp een slagboom of strondkar voor taxi uit de grote steden en Schiphol moet gaan neer zetten, om te voorkomen dat ze hier gasten brengen of ophalen.

Ton van Dalfsen|29.09.15|13:45

@ Johan, Precies. Nadenken kunnen ze niet. Iets bedenken achter een buro zonder iets van de taxi’s af te weten of zelfs niet de branche organisaties te raadplegen. Zijn het soort mensen die ook op de weg niet verder kijken dan hun neus lang is en daardoor de grootste ongelukken veroorzaken.

Johan Zevenbergen|29.09.15|18:24

Vraag mij trouwens wel af of bij een evt bekeuring, deze bekeuring stand houd tot het Europese hof.
Regels binnen regels lijkt mij niet z,n goed plan.

Ton van Dalfsen|29.09.15|19:18

Denk zelfs dat het hier niet stand houd. Op je vergunning staat dat hij voor heel Nederland geldend is. Zelfs na het tot stand komen van de TTO’s zijn de nieuwe uitgegeven vergunningsbewijzen niet veranderd en staat er nog steeds op voor heel nederland.

Rodney Barten|29.09.15|20:47

@ Johan en Ton: TTO’s en b.v taxistandplaatsen vallen volgens mij onder de APV (welke elke gemeente vrij is deze te pas en te onpas uit te vaardigen), daar kan het Europese hof niets over zeggen.

Janna Koops|29.09.15|21:11

Heren, eind november is de kiss & ride strook bij de taxistandplaats ook gereed, en dan kunnen taxi’s passagiers daar afleveren. Geen probleem. Nu is het nog even schipperen.

Tjerk Vinckx|01.10.15|00:56

Nu nog even schipperen ? We zijn al 15 jaar aan het schipperen !!!!!
Met géén enkel goed fatsoen kan je een persoon afhalen dan wel afzetten bij het Amsterdam CS. Dan heb ik het nog niet over waar neer je probeert, staat er binnen 5 seconden een malloot van handhaving in je nek te hijgen.
Visitekaartje voor Amsterdam, pffff ambtelijke klunzen !!

Ton van Dalfsen|19.10.15|16:10

@ Janna, Net daar geweest maar zou niet weten waar ze een kiss & ride plaats willen maken. naast de taxistandplaats is alleen maar een doorgaande strook zonder laad en los plaatsen. en ook geen ruimte voor laad en los plaatsen te maken