Politiebusjes Malieveld. Foto: GinoPress

Politie zal demonstrerende taxichauffeurs tegenhouden

Politiebusjes Malieveld. Foto: GinoPress

Taxichauffeurs die ondanks het verbod op een demonstratie vandaag toch naar Den Haag gaan om te protesteren, zullen worden tegengehouden door de politie. Twee chauffeurs die in Den Haag waren om de pers te woord te staan, zijn weer weggestuurd.

De zelfstandige taxiondernemers missen in deze coronacrisis de steun van de overheid. De afgelopen dagen werd er opgeroepen om dinsdagmiddag in Den Haag op het Malieveld te demonstreren. Iedereen zou daarbij gezien de huidige omstandigheden in de eigen taxi blijven. Maar veel meer dan dat was er niet bekend. Er was geen vergunning aangevraagd en het was ook niet duidelijk wie het protest organiseerde. Daarom verbood burgemeester Johan Remkes van Den Haag de demonstratie met het oog op de veiligheid.

Politie extra alert

Toch zouden er nu chauffeurs op weg zijn naar Den Haag om in elk geval een statement te maken. De politie zal hier niet aan meewerken, meldt een woordvoerster aan het ANP. “Wij gaan taxichauffeurs die zich op de weg richting de stad begeven aanspreken en vragen wat hun plannen zijn.” Taxi’s van buiten de stad zijn er nog niet gesignaleerd, maar de politie is daar wel alert op en is met meer mensen en voertuigen dan gebruikelijk aanwezig in de stad om eventuele demonstranten tegen te houden.

Twee taxichauffeurs bereikten in de middag toch het Malieveld. Zij wilden ter plaatse de pers te woord staan namens de taxibranche. Maar dat gesprek werd door de politie afgebroken. De chauffeurs werden gesommeerd te vertrekken.

Bron: ANP / Foto: GinoPress

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.