UberX Share
UberX Share

Nieuwe reisoptie: Uber maakt delen van taxi mogelijk in Amsterdam

Uber verwacht dat de nieuwe functie een positieve bijdrage levert aan onder meer het verminderen van CO2-uitstoot. Foto ter illustratie. Foto: Uber

Vanaf woensdag is het voor passagiers mogelijk om via de Uber-app in Amsterdam een taxi met andere passagiers te delen. Dat kan via de nieuwe functie genaamd UberX Share. Het taxiplatform verwacht dat de nieuwe functie een positieve bijdrage levert aan zowel de omzet van chauffeurs als aan het milieu.

Volgens Uber is het delen van een taxi een groenere manier om van A naar B te gaan, omdat meer mensen zich in minder auto’s verplaatsen. Ook helpt een UberX Share-rit de uitstoot van CO2 en de verkeersdrukte in Amsterdam te verminderen.

“Door ritten te delen bieden we een kosteneffectieve optie voor passagiers, dragen we bij aan de vermindering van het aantal auto’s op de weg en aan het verminderen van CO2-uitstoot. Een win-win voor zowel klanten als het milieu”, aldus Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa.

Ook voor chauffeurs zijn de gedeelde taxiritten volgens het van origine Amerikaanse taxiplatform aantrekkelijk. Volgens Uber kunnen chauffeurs door de nieuwe functie meerdere passagiers tegelijkertijd vervoeren, wat naar verwachting resulteert in een hogere omzet.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.