Uber-app
Uber Green

Uber-app toont passagiers CO2-besparing bij uitstootvrije taxirit

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/nrqemi

Passagiers en bedrijven kunnen sinds deze week in de Uber-app zien hoeveel CO2-uitstoot ze besparen met een taxirit in een elektrische auto. Het taxiplatform wil daarmee het belang van duurzaam rijden vergroten en stimuleren.

De nieuwe functie geeft passagiers inzicht in de geschatte besparing van CO2-uitstoot, wanneer ze een taxi bestellen via Uber Green. De besparing wordt berekend ten opzichte van een rit in een niet-elektrisch voertuig van dezelfde afstand.

Het doel is dat meer passagiers kiezen voor een elektrische taxirit en zien hoe ze op een eenvoudige manier kunnen bijdragen de reductie van CO2. “We geloven in ‘meten is weten’ en dat dit een positieve invloed heeft op de beslissingen van consumenten”, zegt Maurits Schönfeld, directeur Noord-Europa bij Uber.

Registratieplicht

Naast inzicht voor passagiers probeert Uber ook bedrijven te helpen met het verminderen van hun milieu-impact. Via ‘Uber for Business’ krijgen bedrijven inzicht in de koolstofemissies van vervoer en worden opties geboden voor het maken van duurzamere reiskeuzes. Uber wil hiermee bedrijven ondersteunen met het oog aanstaande CO2-registratieplicht, die op 1 juli 2024 ingaat.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber-app toont passagiers CO2-besparing bij uitstootvrije taxirit | TaxiPro
Uber-app
Uber Green

Uber-app toont passagiers CO2-besparing bij uitstootvrije taxirit

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/nrqemi

Passagiers en bedrijven kunnen sinds deze week in de Uber-app zien hoeveel CO2-uitstoot ze besparen met een taxirit in een elektrische auto. Het taxiplatform wil daarmee het belang van duurzaam rijden vergroten en stimuleren.

De nieuwe functie geeft passagiers inzicht in de geschatte besparing van CO2-uitstoot, wanneer ze een taxi bestellen via Uber Green. De besparing wordt berekend ten opzichte van een rit in een niet-elektrisch voertuig van dezelfde afstand.

Het doel is dat meer passagiers kiezen voor een elektrische taxirit en zien hoe ze op een eenvoudige manier kunnen bijdragen de reductie van CO2. “We geloven in ‘meten is weten’ en dat dit een positieve invloed heeft op de beslissingen van consumenten”, zegt Maurits Schönfeld, directeur Noord-Europa bij Uber.

Registratieplicht

Naast inzicht voor passagiers probeert Uber ook bedrijven te helpen met het verminderen van hun milieu-impact. Via ‘Uber for Business’ krijgen bedrijven inzicht in de koolstofemissies van vervoer en worden opties geboden voor het maken van duurzamere reiskeuzes. Uber wil hiermee bedrijven ondersteunen met het oog aanstaande CO2-registratieplicht, die op 1 juli 2024 ingaat.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.