CNV-leden tijdens staking
Lonen

CNV: crisis leerlingenvervoer óók veroorzaakt door slechte arbeidsomstandigheden taxibranche

CNV-leden tijdens staking. Foto ter illustratie. Foto: CNV

Bij de crisis in het leerlingenvervoer – waarover gisteren in de Tweede Kamer is gedebatteerd – is veel te weinig aandacht voor een van de grootste achterliggende problemen, namelijk de arbeidsomstandigheden. Tenminste, dat stelt CNV Vakmensen. De vakbond noemt deze belabberd en vindt dat daarin verandering moet komen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “CNV: crisis leerlingenvervoer óók veroorzaakt door slechte arbeidsomstandigheden taxibranche”

Ret|20.10.22|15:00

Dhr.Pellis zegt het precies goed. En Dhr Bertho probeert er omheen te draaien,op tv bij 1 vandaag repte hij er ook geen 1 woord over,over de slechte arbeidsomstandigheden van chauffeurs. Chauffeurs worden gewoon bestolen door hun werkgever. Uren wegstrepen als je voor een rood stoplicht staat ect. Chauffeurs lopen gillend weg zodra ze ergens anders meer verdienen en respect krijgen. Standaard eind van de maand word 12.5% van je uren ingehouden,noemen ze genoten pauze(die je niet gehad hebt).

Karin Roest|20.10.22|15:11

Dit komt me zo bekend voor mijn vriendin werkt in de zorg en ook daar de zelfde problemen geen waardering kijken weg van de problemen en als er gevraag word door Wilders SP PVDA enz voor meer loon dan breekt de regering hun nek bijna om weg te rennen uit de kamer .