Pixabay - Daklicht
Cijfers

Aantal taxi’s vorig jaar licht gedaald

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/wal_172619

In Nederland waren vorig jaar in totaal 35.374 taxi’s actief, 478 minder dan in 2021. In dat jaar waren er namelijk nog 35.852 taxi’s actief. Dat blijkt uit geüpdate cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De provincie Noord-Holland, waar in totaal 8.475 taxi’s actief zijn, spant de kroon.

Dat heeft Noord-Holland in grote mate te danken aan de gemeente Amsterdam. Daar rijden in totaal 3.715 taxi’s rond. In de gemeenten Amstelveen, Haarlemmermeer, Zaanstad en Aalsmeer hebben reizigers de beschikking over 1.313 taxi’s. Het aantal taxi’s in de overige Noord-Hollandse gemeenten ligt op 3.447.

De provincie Noord-Holland wordt gevolgd door Zuid-Holland. Daar waren vorig jaar in totaal 5.270 taxi’s actief, waarvan 1.228 rondrijden in de gemeente Rotterdam. De provincie bezet met 3.210 actieve taxi’s de derde plek op de ranglijst.

De provincie Zeeland bungelt met met 385 actieve taxi’s helemaal onderaan de ranglijst. Nieuwegein en Zeist bungelen onderaan de ranglijst qua gemeenten. Daar rijden in totaal slechts 114 taxi’s rond.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Aantal taxi’s vorig jaar licht gedaald | TaxiPro
Pixabay - Daklicht
Cijfers

Aantal taxi’s vorig jaar licht gedaald

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/wal_172619

In Nederland waren vorig jaar in totaal 35.374 taxi’s actief, 478 minder dan in 2021. In dat jaar waren er namelijk nog 35.852 taxi’s actief. Dat blijkt uit geüpdate cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De provincie Noord-Holland, waar in totaal 8.475 taxi’s actief zijn, spant de kroon.

Dat heeft Noord-Holland in grote mate te danken aan de gemeente Amsterdam. Daar rijden in totaal 3.715 taxi’s rond. In de gemeenten Amstelveen, Haarlemmermeer, Zaanstad en Aalsmeer hebben reizigers de beschikking over 1.313 taxi’s. Het aantal taxi’s in de overige Noord-Hollandse gemeenten ligt op 3.447.

De provincie Noord-Holland wordt gevolgd door Zuid-Holland. Daar waren vorig jaar in totaal 5.270 taxi’s actief, waarvan 1.228 rondrijden in de gemeente Rotterdam. De provincie bezet met 3.210 actieve taxi’s de derde plek op de ranglijst.

De provincie Zeeland bungelt met met 385 actieve taxi’s helemaal onderaan de ranglijst. Nieuwegein en Zeist bungelen onderaan de ranglijst qua gemeenten. Daar rijden in totaal slechts 114 taxi’s rond.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.