Touringcar Schiedam

Achttien boetes bij grote Benelux-controle touringcars

Bron: TaxiPro (VK)

Inspectiediensten van Nederland, België en Luxemburg hebben op verschillende locaties in de Benelux controles uitgevoerd op het transport met touringcars. In totaal zijn er 59 touringcars gecontroleerd, waarbij 18 boetes werden uitgedeeld. Eén chauffeur moest ter plekke voor meerdere overtredingen 1.210 euro betalen.

De controleurs van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer in België, de Inspectie Leefomgeving en Transport in Nederland en de Douane in Luxemburg hebben gezamenlijk de controles uitgevoerd. Dat gebeurde in Nederland bij parkeerplaats Rijkswaterstaat Moerdijk langs de A16. In België vonden de controles plaats op de parkeerplaatsen van attractiepark Bobbejaanland en bij de Grotten van Han. In Luxemburg gebeurde dat langs de route Dudelange – Zoufftgen. Alle controles vonden afgelopen vrijdag plaats.

Meteen 1.210 euro betalen

Tijdens de inspecties werden touringcars gecontroleerd op fraude met de tachograaf, de naleving van de rij- en rusttijden en de boorddocumenten. De inspecteurs controleerden in totaal 59 touringcars: 32 in België, 22 in Nederland en 5 in Luxemburg. Bij die laatste groep werden geen overtredingen geconstateerd. In Nederland waren acht touringcars in overtreding, sommigen in meer dan één opzicht want er werden tien boetes opgelegd. In België kregen zes touringcars in totaal acht boetes.

De inspecteurs controleerden in totaal 22 touringcars in Nederland, waarvan 12 van Nederlandse bedrijven. De vastgestelde overtredingen varieerden van losse wielmoeren tot een verlopen tachograafkeuring. Één chauffeur moest ter plekke 1.210 euro betalen omdat hij zijn tachograafschijven, geldige keuring voor de tachograaf en vergunning niet kon tonen. In België betroffen de overtredingen onder meer rij- en rusttijden, geen gebruik van de veiligheidsgordel en fraude met de tachograaf.

Uniform toezicht wegvervoer

De gezamenlijke controle werd gehouden in het kader van het Verdrag van Luik, dat door de drie landen in oktober 2014 werd ondertekend. De samenwerking moet leiden tot een meer uniform toezicht op het wegvervoer, kostenbesparingen, eerlijke concurrentie tussen transporteurs, correcte arbeidsomstandigheden voor chauffeurs en een betere verkeersveiligheid. Het was de achtste keer dat Nederland, België en Luxemburg in dit verband samen een grote controle uitvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.