Midland Tours - Ondernamen

Midland Tours trekt door het land voor ondernemers in coronatijd

Bron: aangeleverd door Midland Tours

Touringcarbedrijf Midland Tours rijdt sinds maandag langs Nederlandse bedrijven voor een initiatief van ondernemersplatform Ondernamen. In een omgebouwde bus wordt live radio gemaakt met allerhande ondernemers om hen aandacht te geven in coronatijd. 

Roel Arends, mede-eigenaar van het Nijkerkse touringcarbedrijf, stelt dat hij en zijn compagnon Gijs Beijers aan het nadenken waren over wat ze konden ondernemen in deze moeilijke tijd. Als lid van Ondernamen kwamen ze met het idee om op een veilige manier een evenement ‘on tour’ te organiseren.

Ondernamen verzorgde voor de coronacrisis evenementen waar ondernemers elkaar konden ontmoeten, elkaar konden inspireren en helpen waar mogelijk. Omdat dat op dit moment niet kan, en men online-evenementen volgens Arends na een bepaalde tijd ook wel gezien heeft, stelt hij dat Ondernamen dit een leuk idee vond.

Live-uitzending vanuit de bus

Sinds maandag rijdt de touringcar langs bedrijven in de regio’s Utrecht, Lekstroom, Amersfoort, Lopikerwaard en Woerden. Arends legt uit dat ondernemers hierbij worden uitgenodigd in de bus voor een interview dat live wordt uitgezonden via radio, tv en sociale media. 

De touringcar is voor dit evenement speciaal omgebouwd. “Wij hebben een liftbus, die makkelijk omgebouwd kan worden. We hebben er een paar banken eruitgehaald en daar is de radioset ingekomen. Deze is helemaal vastgezet in de bus, zodat het ook bij een noodstop veilig staat”, vertelt Arends. “Daarnaast hebben we de bus laten bestickeren door Brouwer Sign uit Mijdrecht, die ook zijn aangesloten bij het platform. Dat is ook heel mooi geworden.” 

Kans om bezig te blijven

Midland Tours is normaal gesproken gespecialiseerd in dagtochten, meerdaagse reizen en bedrijfsuitjes. Door corona is er voor hen echter ook weinig werk. “Het enige dat we nu hebben is af en toe een ritje voor de NS voor treinvervangend vervoer. In september vorig jaar hebben we wel weer wat meer ritten gehad, maar verder is het heel moeilijk.” 

Toch stelt de eigenaar positief en volop bezig te blijven. Zo vertelt hij dat het bedrijf de website weer een opfrisser heeft gegeven en ze een brochure hebben gemaakt voor meerdaagse reizen. “We gaan door en we komen er wel uit. Uiteindelijk komt het wel goed, dat is hoe wij er in staan.” Voor het touringcarbedrijf is het Ondernamen-evenement ook een kans om weer iets te ondernemen en onder de aandacht te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.