Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64
cao-onderhandelingen

Touringcarbedrijven vrezen niet voor protestacties chauffeurs

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

Verschillende touringcarbedrijven zeggen niet te vrezen voor eventuele acties binnen de touringcarsector. Dat blijkt uit een rondgang van TaxiPro. FNV kondigde maandag aan acties te gaan organiseren binnen de branche. Sommige touringcarbedrijven denken echter niet dat de actiebereidheid onder hun chauffeurs groot genoeg is. 

“We verwachten er niet al teveel van”, laat JoJo Tours weten. “Onze chauffeurs lijken zich er weinig van aan te trekken. We horen ze er eigenlijk niet over. Ook niet in de wandelgangen. Ze doen gewoon hun ding. Daarnaast werken wij hier veel met oproepkrachten. Dat zijn niet de fulltimers die er hun boterham mee kunnen verdienen. De fulltimers die wij hier hebben zijn erg tevreden over hun beloning.”

Daarnaast zegt JoJo Tours dat hun touringcarchauffeurs de klanten niet in de steek willen laten. “De klanten zijn gewoon heilig. Op het moment dat chauffeurs gaan staken, en dat wordt niet van te voren aangegeven, dan zijn de klanten daar uiteindelijk te dupe van. Er is niemand hier die dat wil.”

Touringcarbedrijf Van Kooten Reizen schetst hetzelfde beeld. “Het is lastig te zeggen, maar ik verwacht niet dat bij ons veel chauffeurs zullen gaan staken. Ik hoor daar niet veel over. Daarnaast hebben we zelf ook al de nodige stappen gezet. Mensen moeten naar behoren betaald krijgen.”

Nieuwe cao

Het touringcarbedrijf uit Kootwijkerbroek zegt het wel te betreuren dat er nog geen nieuwe cao op tafel ligt. “Het is belangrijk om te weten waar je als werknemer aan toe bent. We hebben al een tekort aan mensen in de branche, dus laten we ervoor zorgen dat dit soort dingen goed geregeld zijn. Ik gun iedereen een goede cao. Als mensen denken dat te bereiken door acties te voeren, dan hebben ze daar het recht toe.”

Touringcarbedrijf Hartemink is dezelfde mening toegedaan. Het touringcarbedrijf uit Eibergen denkt dan ook dat een flink deel van de chauffeurs bereid zullen zijn actie te voeren. “Dat merken we aan het feit dat er steeds meer gemor is in de kantine, tussen chauffeurs onderling. Ze vinden het te belachelijk voor woorden dat er nog geen nieuwe cao is. Als een FNV, of andere partijen, zich daarvoor hardmaken, dan willen chauffeurs hun steentje daaraan bijdragen. Wij hebben de beschikking over 21 touringcarchauffeurs. Daar zitten ook verschillende oproepkrachten bij. Ik denk dat een stuk of negen daarvan actie zullen gaan voeren”, besluit Hartemink.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcarbedrijven vrezen niet voor protestacties chauffeurs | TaxiPro
Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64
cao-onderhandelingen

Touringcarbedrijven vrezen niet voor protestacties chauffeurs

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

Verschillende touringcarbedrijven zeggen niet te vrezen voor eventuele acties binnen de touringcarsector. Dat blijkt uit een rondgang van TaxiPro. FNV kondigde maandag aan acties te gaan organiseren binnen de branche. Sommige touringcarbedrijven denken echter niet dat de actiebereidheid onder hun chauffeurs groot genoeg is. 

“We verwachten er niet al teveel van”, laat JoJo Tours weten. “Onze chauffeurs lijken zich er weinig van aan te trekken. We horen ze er eigenlijk niet over. Ook niet in de wandelgangen. Ze doen gewoon hun ding. Daarnaast werken wij hier veel met oproepkrachten. Dat zijn niet de fulltimers die er hun boterham mee kunnen verdienen. De fulltimers die wij hier hebben zijn erg tevreden over hun beloning.”

Daarnaast zegt JoJo Tours dat hun touringcarchauffeurs de klanten niet in de steek willen laten. “De klanten zijn gewoon heilig. Op het moment dat chauffeurs gaan staken, en dat wordt niet van te voren aangegeven, dan zijn de klanten daar uiteindelijk te dupe van. Er is niemand hier die dat wil.”

Touringcarbedrijf Van Kooten Reizen schetst hetzelfde beeld. “Het is lastig te zeggen, maar ik verwacht niet dat bij ons veel chauffeurs zullen gaan staken. Ik hoor daar niet veel over. Daarnaast hebben we zelf ook al de nodige stappen gezet. Mensen moeten naar behoren betaald krijgen.”

Nieuwe cao

Het touringcarbedrijf uit Kootwijkerbroek zegt het wel te betreuren dat er nog geen nieuwe cao op tafel ligt. “Het is belangrijk om te weten waar je als werknemer aan toe bent. We hebben al een tekort aan mensen in de branche, dus laten we ervoor zorgen dat dit soort dingen goed geregeld zijn. Ik gun iedereen een goede cao. Als mensen denken dat te bereiken door acties te voeren, dan hebben ze daar het recht toe.”

Touringcarbedrijf Hartemink is dezelfde mening toegedaan. Het touringcarbedrijf uit Eibergen denkt dan ook dat een flink deel van de chauffeurs bereid zullen zijn actie te voeren. “Dat merken we aan het feit dat er steeds meer gemor is in de kantine, tussen chauffeurs onderling. Ze vinden het te belachelijk voor woorden dat er nog geen nieuwe cao is. Als een FNV, of andere partijen, zich daarvoor hardmaken, dan willen chauffeurs hun steentje daaraan bijdragen. Wij hebben de beschikking over 21 touringcarchauffeurs. Daar zitten ook verschillende oproepkrachten bij. Ik denk dat een stuk of negen daarvan actie zullen gaan voeren”, besluit Hartemink.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.