Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64
Ook MONO-cam ingezet

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens controle vanuit touringcar

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

De verkeerspolitie in Breda heeft deze week een controle vanuit een touringcar uitgevoerd. Tijdens de politiecontrole werden tientallen automobilisten die reden op de A16, A17 en A58 op de bon geslingerd, veelal omdat ze reden met een mobiele telefoon in hun hand. Bij Steenbergen werd zelfs gebruik gemaakt van een MONO-cam.

“Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan”, zegt de politie. “In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Het is gevaarlijk voor jezelf en je mede-weggebruikers om tijdens het rijden je smartphone te bedienen.”

Volgens de politie kregen in totaal 75 automobilisten een bekeuring voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. “Anderen kregen een boete voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rechts inhalen en het rijden over de vluchtstrook. Bij Steenbergen werd de MONO-cam geplaatst. Hierop werden nog eens 24 bestuurders bekeurd voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden.” Een MONO-cam is een slimme camera die bestuurders herkent die een apparaat in hun hand hebben.

Veilig van A naar B

“Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer”, zo legt de politie verder uit. “Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politieteam in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”

Vorige week hield ook de Limburgse politie een controle vanuit een touringcar. De verkeerscontrole bleek een voltreffer te zijn. De politie sprak dan ook over een geslaagde actie. “Dit is een hele efficiënte manier om automobilisten te controleren. Dit gaan we zeker vaker doen”, aldus een politiewoordvoerder.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens controle vanuit touringcar | TaxiPro
Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64
Ook MONO-cam ingezet

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens controle vanuit touringcar

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

De verkeerspolitie in Breda heeft deze week een controle vanuit een touringcar uitgevoerd. Tijdens de politiecontrole werden tientallen automobilisten die reden op de A16, A17 en A58 op de bon geslingerd, veelal omdat ze reden met een mobiele telefoon in hun hand. Bij Steenbergen werd zelfs gebruik gemaakt van een MONO-cam.

“Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan”, zegt de politie. “In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Het is gevaarlijk voor jezelf en je mede-weggebruikers om tijdens het rijden je smartphone te bedienen.”

Volgens de politie kregen in totaal 75 automobilisten een bekeuring voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. “Anderen kregen een boete voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het rechts inhalen en het rijden over de vluchtstrook. Bij Steenbergen werd de MONO-cam geplaatst. Hierop werden nog eens 24 bestuurders bekeurd voor het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden.” Een MONO-cam is een slimme camera die bestuurders herkent die een apparaat in hun hand hebben.

Veilig van A naar B

“Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer”, zo legt de politie verder uit. “Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politieteam in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”

Vorige week hield ook de Limburgse politie een controle vanuit een touringcar. De verkeerscontrole bleek een voltreffer te zijn. De politie sprak dan ook over een geslaagde actie. “Dit is een hele efficiënte manier om automobilisten te controleren. Dit gaan we zeker vaker doen”, aldus een politiewoordvoerder.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.