Touringcar
971 BOETES UITGEDEELD

Touringcar ingezet bij politiecontroles Noord-Holland: 971 boetes

Foto ter illustratie.Foto: iStock / Evkaz

De politie heeft vorige week in Noord-Holland gedurende twee dagen een touringcar ingezet tijdens extra controles in het verkeer. Zij controleerden op bellen en appen achter het stuur. In totaal hebben Team Verkeer en diverse basisteams een week lang gecontroleerd. Er zijn 971 boetes uitgedeeld.

Afleiding in de auto is een belangrijke oorzaak van het grote aantal verkeersongevallen in het gebied dat valt onder de politie-eenheid Noord-Holland, zo meldt de politie. Zo zijn in de eerste tien maanden van dit jaar al 1401 ziekenhuisgewonden geteld en 58 mensen omgekomen.

Goed zicht vanuit de bus

Naast de inzet van reguliere (burger)surveillance, groepscontroles en de mono-cam, heeft Team Verkeer ook gebruik gemaakt van een touringcar. Vanuit een bus kunnen politiemensen goed zien of vrachtwagenchauffeurs en automobilisten hun mobiele telefoon gebruiken. “Collega’s zijn dan in de buurt om ‘heterdaadgevallen’ direct van de weg te halen”, aldus de politie. Voor andere verkeersovertredingen dan telefoongebruik achter het stuur zijn nog eens 175 bekeuringen uitgedeeld.

Lees ook:

Auteur: Jacques Geluk

Bron: Politie Noord-Holland

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.