Touringcar
Telefoon achter het stuur

Politie controleert vanuit touringcar: 58 boetes uitgedeeld

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

De politie heeft vorige week dinsdag in de districten Hart van Brabant en de Baronie een verkeerscontrole uitgevoerd vanuit een touringcar. Weggebruikers werden onder andere gecontroleerd of ze tijdens het rijden hun telefoon gebruikten. 58 automobilisten werden betrapt een kregen een boete van 380 euro.

“We weten uit ervaring dat het levensgevaarlijk is om te bellen of te appen tijdens het rijden met een telefoon in je hand. Dat kan levens kosten en om die reden proberen we daar zo veel mogelijk tegen op te treden”, zegt de politie over de controle.

Racen

Tijdens deze verkeerscontrole werden er ook twee bestuurders aangehouden die tegen elkaar aan het racen waren. Eén van hen bleek zelfs drugs te hebben gebruikt. Beide rijbewijzen zijn door de politie ingenomen. Ook werd een vrachtwagenchauffeur binnen een uur twee keer betrapt op het vasthouden van een telefoon achter het stuur. “Deze man snapt niet wat voor ellende hij kan veroorzaken met zijn vrachtwagen als hij niet oplet en bijvoorbeeld achter op een file rijdt”, aldus de politie. Tot slot laat de politie weten dat er nog dertien bekeuringen zijn uitgedeeld voor andere vergrijpen, zoals rechts inhalen, losliggende lading, het rijden zonder autogordel en onnodig links rijden.

“De komende tijd zullen er regelmatig van deze acties gehouden worden”, waarschuwt de politie. Daarbij zal ook de MONOcam veelvuldig ingezet worden. “Op deze manier willen we de automobilisten bewust te maken van het gevaar wat ze zijn als ze rijden met een telefoon in hun handen dus afgeleid kunnen zijn van hetgeen ze op dat moment aan het doen zijn: autorijden.”

Onopvallend

Het is niet de eerste keer dat de politie gebruik maakt van een touringcar voor het uitvoeren van dergelijke controles. Een woordvoerder van de politie Limburg legde tegenover TaxiPro al eens uit dat politieagenten dankzij de inzet van een touringcar, onopvallend hun werk kunnen doen. “Door onopvallend te zijn kunnen we meer uitrichten. Als mensen ons zien aankomen, gooien ze vaak snel hun telefoon op de grond. Dit is een hele efficiënte manier om automobilisten te controleren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie controleert vanuit touringcar: 58 boetes uitgedeeld | TaxiPro
Touringcar
Telefoon achter het stuur

Politie controleert vanuit touringcar: 58 boetes uitgedeeld

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

De politie heeft vorige week dinsdag in de districten Hart van Brabant en de Baronie een verkeerscontrole uitgevoerd vanuit een touringcar. Weggebruikers werden onder andere gecontroleerd of ze tijdens het rijden hun telefoon gebruikten. 58 automobilisten werden betrapt een kregen een boete van 380 euro.

“We weten uit ervaring dat het levensgevaarlijk is om te bellen of te appen tijdens het rijden met een telefoon in je hand. Dat kan levens kosten en om die reden proberen we daar zo veel mogelijk tegen op te treden”, zegt de politie over de controle.

Racen

Tijdens deze verkeerscontrole werden er ook twee bestuurders aangehouden die tegen elkaar aan het racen waren. Eén van hen bleek zelfs drugs te hebben gebruikt. Beide rijbewijzen zijn door de politie ingenomen. Ook werd een vrachtwagenchauffeur binnen een uur twee keer betrapt op het vasthouden van een telefoon achter het stuur. “Deze man snapt niet wat voor ellende hij kan veroorzaken met zijn vrachtwagen als hij niet oplet en bijvoorbeeld achter op een file rijdt”, aldus de politie. Tot slot laat de politie weten dat er nog dertien bekeuringen zijn uitgedeeld voor andere vergrijpen, zoals rechts inhalen, losliggende lading, het rijden zonder autogordel en onnodig links rijden.

“De komende tijd zullen er regelmatig van deze acties gehouden worden”, waarschuwt de politie. Daarbij zal ook de MONOcam veelvuldig ingezet worden. “Op deze manier willen we de automobilisten bewust te maken van het gevaar wat ze zijn als ze rijden met een telefoon in hun handen dus afgeleid kunnen zijn van hetgeen ze op dat moment aan het doen zijn: autorijden.”

Onopvallend

Het is niet de eerste keer dat de politie gebruik maakt van een touringcar voor het uitvoeren van dergelijke controles. Een woordvoerder van de politie Limburg legde tegenover TaxiPro al eens uit dat politieagenten dankzij de inzet van een touringcar, onopvallend hun werk kunnen doen. “Door onopvallend te zijn kunnen we meer uitrichten. Als mensen ons zien aankomen, gooien ze vaak snel hun telefoon op de grond. Dit is een hele efficiënte manier om automobilisten te controleren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.