Touringcar
Week van de Afleiding

Politie deelt honderden boetes uit tijdens controle vanuit touringcar

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

Tijdens de zogeheten Week van de Afleiding heeft Team Verkeer van de politie in Noord-Holland diverse controles uitgevoerd, onder meer vanuit een touringcar. Dat meldt de politie op de eigen website. Tijdens de verkeerscontroles zijn er in totaal 946 boetes uitgedeeld.

Volgens de politie is afleiding in de auto een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. “Met name het gebruik van een mobiele telefoon”, zegt de politie daarover. “Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd.”

Heterdaadgevallen

Tijdens de controles werd er onder mee gebruik gemaakt van (burger)surveillance, groepscontroles, de monocam en een touringcar. “Collega’s die in de buurt van de bus reden, konden de heterdaadgevallen meteen langs de weg zetten voor een goed gesprek en een bekeuring. In totaal werden 946 boetes uitgeschreven voor afleiding en vele tientallen voor overige verkeersovertredingen”, zo besluit de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Politie deelt honderden boetes uit tijdens controle vanuit touringcar”

Johan kieviet|22.03.23|18:07

ik rij met geblindeerde ramen. ik heb nog nooit een boete gehad . achter ramen mag je gewoon blinderen .

Clemens van Os|23.03.23|23:12

Handhaven echt nodig als je ziet hoeveel ernstige ongelukken, vaak met dodelijke afloop veroorzaakt worden omdat men aan het bellen is. Tarief boete flink verhogen om onnodige ongelukken te voorkomen.

Politie deelt honderden boetes uit tijdens controle vanuit touringcar | TaxiPro
Touringcar
Week van de Afleiding

Politie deelt honderden boetes uit tijdens controle vanuit touringcar

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

Tijdens de zogeheten Week van de Afleiding heeft Team Verkeer van de politie in Noord-Holland diverse controles uitgevoerd, onder meer vanuit een touringcar. Dat meldt de politie op de eigen website. Tijdens de verkeerscontroles zijn er in totaal 946 boetes uitgedeeld.

Volgens de politie is afleiding in de auto een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. “Met name het gebruik van een mobiele telefoon”, zegt de politie daarover. “Daarom werd hier vorige week in Noord-Holland extra op gecontroleerd.”

Heterdaadgevallen

Tijdens de controles werd er onder mee gebruik gemaakt van (burger)surveillance, groepscontroles, de monocam en een touringcar. “Collega’s die in de buurt van de bus reden, konden de heterdaadgevallen meteen langs de weg zetten voor een goed gesprek en een bekeuring. In totaal werden 946 boetes uitgeschreven voor afleiding en vele tientallen voor overige verkeersovertredingen”, zo besluit de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Politie deelt honderden boetes uit tijdens controle vanuit touringcar”

Johan kieviet|22.03.23|18:07

ik rij met geblindeerde ramen. ik heb nog nooit een boete gehad . achter ramen mag je gewoon blinderen .

Clemens van Os|23.03.23|23:12

Handhaven echt nodig als je ziet hoeveel ernstige ongelukken, vaak met dodelijke afloop veroorzaakt worden omdat men aan het bellen is. Tarief boete flink verhogen om onnodige ongelukken te voorkomen.