Pixabay - Mobiele telefoon achter het stuur
'Ogen op de weg'

112 boetes na controle vanuit touringcar

De politie in Bergen op Zoom controleerde onder meer op het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur. Foto: Pixabay/Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba

De politie in Bergen op Zoom heeft afgelopen dinsdag een verkeerscontrole gehouden vanuit een touringcar. Het vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur was de overtreding waaraan de meeste automobilisten zich schuldig maakten. 

De politie deelde in totaal 112 boetes uit. Maar liefst 86 daarvan waren voor het vasthouden van een mobiele telefoon in de auto. 12 automobilisten werden op de bon geslingerd omdat ze de maximumsnelheid overtraden en nog eens drie weggebruikers kregen een prent vanwege onnodig rijden op de vluchtstrook.

Tijdens deze controleactie, genaamd ‘Ogen op de weg’, waren tevens een scholier, een eigenaar van een transportbedrijf en een medewerker van Provincie Zeeland aanwezig. De politie wil naar eigen zeggen juist bij deze doelgroepen het misbruik van de telefoon aankaarten.

Nul verkeersslachtoffers

De politie laat weten dat verkeerscontroles als deze, niet de laatste zal zijn. “Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats”, zegt de politie daarover op de eigen website. “Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”

Vorige week was het ook al raak, toen in Noord-Holland. Tijdens de zogeheten Week van de Afleiding deelde het Team Verkeer van de politie in totaal 946 boetes uit, onder andere vanuit touringcar. “Collega’s die in de buurt van de bus reden, konden de heterdaadgevallen meteen langs de weg zetten voor een goed gesprek en een bekeuring”, zo liet de politie destijds weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “112 boetes na controle vanuit touringcar”

Peter Walgreen|30.03.23|11:35

Prima acties zoals deze, vaker doen!
Maar de kans dat je 10 trekkingen achter elkaar de staatsloterij wint is groter dan naar 0 verkeersslachtoffers te gaan.

112 boetes na controle vanuit touringcar | TaxiPro
Pixabay - Mobiele telefoon achter het stuur
'Ogen op de weg'

112 boetes na controle vanuit touringcar

De politie in Bergen op Zoom controleerde onder meer op het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur. Foto: Pixabay/Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba

De politie in Bergen op Zoom heeft afgelopen dinsdag een verkeerscontrole gehouden vanuit een touringcar. Het vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur was de overtreding waaraan de meeste automobilisten zich schuldig maakten. 

De politie deelde in totaal 112 boetes uit. Maar liefst 86 daarvan waren voor het vasthouden van een mobiele telefoon in de auto. 12 automobilisten werden op de bon geslingerd omdat ze de maximumsnelheid overtraden en nog eens drie weggebruikers kregen een prent vanwege onnodig rijden op de vluchtstrook.

Tijdens deze controleactie, genaamd ‘Ogen op de weg’, waren tevens een scholier, een eigenaar van een transportbedrijf en een medewerker van Provincie Zeeland aanwezig. De politie wil naar eigen zeggen juist bij deze doelgroepen het misbruik van de telefoon aankaarten.

Nul verkeersslachtoffers

De politie laat weten dat verkeerscontroles als deze, niet de laatste zal zijn. “Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats”, zegt de politie daarover op de eigen website. “Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.”

Vorige week was het ook al raak, toen in Noord-Holland. Tijdens de zogeheten Week van de Afleiding deelde het Team Verkeer van de politie in totaal 946 boetes uit, onder andere vanuit touringcar. “Collega’s die in de buurt van de bus reden, konden de heterdaadgevallen meteen langs de weg zetten voor een goed gesprek en een bekeuring”, zo liet de politie destijds weten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “112 boetes na controle vanuit touringcar”

Peter Walgreen|30.03.23|11:35

Prima acties zoals deze, vaker doen!
Maar de kans dat je 10 trekkingen achter elkaar de staatsloterij wint is groter dan naar 0 verkeersslachtoffers te gaan.