ov-taxi, Noord-Holland

OV-Taxi Zuid-Kennemerland naar ZCN Totaalvervoer

ZUID-KENNEMERLAND – De OV-Taxi in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond wordt vanaf 1 januari 2011 verzorgd door ZCN Totaalvervoer.

Gedeputeerde Staten hebben het contract op 13 juli 2010 voor vier jaar aan deze vervoerder gegund. De OV-Taxi is openbaar vervoer van-deur-tot-deur, gecombineerd met Wmo-vervoer.

Het huidige contract voor de OV-Taxi loopt op 1 januari 2011 af. De provincie is verantwoordelijk voor het onderdeel openbaar vervoer en de gemeenten zijn verantwoordelijk voor het Wmo-vervoer. De afgelopen jaren is gebleken dat ongeveer 6% van de gereden ritten openbaar vervoer betreft en 94% Wmo-vervoer.

De gemeenten zullen daarom met ingang van het nieuwe contract nauwer betrokken zijn bij de monitoring en afhandeling van klachten door de vervoerder. Ook zullen zij toezien op naleving van het contract. In de huidige concessie ligt die taak nog bij de provincie.

De OV-Taxi blijft op dezelfde manier werken als nu. De tarieven voor het gebruik van de OV-Taxi zullen in de nieuwe concessie hoger liggen. Belangrijkste reden hiervoor is de stijging van brandstof- en loonkosten én het feit dat de OV-Taxi de afgelopen tien jaar tegen hetzelfde tarief heeft gereden. De exacte nieuwe tarieven worden voor aanvang van de nieuwe concessie aan de reiziger bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “OV-Taxi Zuid-Kennemerland naar ZCN Totaalvervoer”

F.Th.Veldhuizen|10.02.11|15:59

geachte MH/MV
Gaarne onvang ik nadere informatie over de nieuwe tarieven alsmede de zone indeling
WMO OV Taxi vervoer vanaf 1 jan.2011 District Zuid Kennemerland/IJmond
In afwachting met v r.groet

OV-Taxi Zuid-Kennemerland naar ZCN Totaalvervoer | TaxiPro
ov-taxi, Noord-Holland

OV-Taxi Zuid-Kennemerland naar ZCN Totaalvervoer

ZUID-KENNEMERLAND – De OV-Taxi in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond wordt vanaf 1 januari 2011 verzorgd door ZCN Totaalvervoer.

Gedeputeerde Staten hebben het contract op 13 juli 2010 voor vier jaar aan deze vervoerder gegund. De OV-Taxi is openbaar vervoer van-deur-tot-deur, gecombineerd met Wmo-vervoer.

Het huidige contract voor de OV-Taxi loopt op 1 januari 2011 af. De provincie is verantwoordelijk voor het onderdeel openbaar vervoer en de gemeenten zijn verantwoordelijk voor het Wmo-vervoer. De afgelopen jaren is gebleken dat ongeveer 6% van de gereden ritten openbaar vervoer betreft en 94% Wmo-vervoer.

De gemeenten zullen daarom met ingang van het nieuwe contract nauwer betrokken zijn bij de monitoring en afhandeling van klachten door de vervoerder. Ook zullen zij toezien op naleving van het contract. In de huidige concessie ligt die taak nog bij de provincie.

De OV-Taxi blijft op dezelfde manier werken als nu. De tarieven voor het gebruik van de OV-Taxi zullen in de nieuwe concessie hoger liggen. Belangrijkste reden hiervoor is de stijging van brandstof- en loonkosten én het feit dat de OV-Taxi de afgelopen tien jaar tegen hetzelfde tarief heeft gereden. De exacte nieuwe tarieven worden voor aanvang van de nieuwe concessie aan de reiziger bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “OV-Taxi Zuid-Kennemerland naar ZCN Totaalvervoer”

F.Th.Veldhuizen|10.02.11|15:59

geachte MH/MV
Gaarne onvang ik nadere informatie over de nieuwe tarieven alsmede de zone indeling
WMO OV Taxi vervoer vanaf 1 jan.2011 District Zuid Kennemerland/IJmond
In afwachting met v r.groet