Eemnes, gemeente, Leerlingenvervoer

Eemnes blijft nog een jaar soepel met leerlingenvervoer

EEMNES – De harde lijn die Eemnes wilde invoeren bij toekenning van leerlingenvervoer, gaat dit schooljaar niet door. Dat hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

Bij ouders van circa vijftien kinderen, die plotseling niet meer in aanmerking bleken te komen voor een vergoeding, was veel onrust ontstaan. Wethouder Bram Wondergem erkent dat er fouten zijn gemaakt.

“Ik ben voor alles verantwoordelijk”, geeft Wondergem toe in de Gooi- en Eemlander. Hij zal binnenkort in de gemeenteraad verantwoording afleggen over hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.

Grootste misser lijkt op dit moment dat de gemeente Eemnes niet heeft gewaarschuwd voor een strengere toepassing van de zeskilometergrens. Formeel hebben ouders van kinderen die minder dan zes kilometer van speciaal onderwijs wonen, geen recht op gemeentelijke steun. Maar Eemnes heeft tot nu toe daar nooit een punt van gemaakt, net zoals veel andere gemeenten.

Lees ook: Eemnes heroverweegt in zaak leerlingenvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.