Regiotaxi, Twente

Maandelijks budget eigen wmo-vervoer vervalt in Nijverdal

NIJVERDAL – De Regiotaxi Twente krijgt er zo’n 500 nieuwe klanten bij. De individuele vervoersvoorziening van de wmo vervalt per 1 januari voor de inwoners van de gemeente Nijverdal. Zij moeten voortaan allemaal met de Regiotaxi, uitgezonderd degenen die hiervan op medische gronden geen gebruik van kunnen maken.

De wmo kent zowel een collectieve als individuele vervoersvoorziening. Bij het collectief vervoer konden wmo’ers tot nu toe kiezen tussen een vervoerspas waarmee met korting gebruik gemaakt kan worden van de regiotaxi Twente of een maandelijks geldbedrag, waarvoor de ontvanger dan zelf het vervoer per auto, bus of (rolstoel)taxi regelt.

Het merendeel (582) van de 1.045 burgers die gebruik maakt van het collectieve vervoer koos voor deze laatste optie, maar die mogelijkheid komt per 1 januari ter vervallen.

Met een vervoerspas voor de regiotaxi Twente krijgen de reizigers jaarlijks korting op zeshonderd zones, ofwel vijftienhonderd kilometer. Als voor bijzondere activiteiten extra moet worden gereisd, bijvoorbeeld voor het verrichten van vrijwilligerswerk, dan kunnen zij in aanmerking komen voor drie- of zelfs zeshonderd extra zones.

Wmo’ers met een medische indicatie die onder de uitzonderingsregeling vallen krijgen na 1 januari een maandelijkse tegemoetkoming van 50 euro van de gemeente om hun vervoer te regelen. Als blijkt dat iemand jaarlijks meer dan vijftienhonderd kilometer reist, dan wordt bekeken of een aanvulling op dit maandbedrag nodig is.

Volgens B en W gaat dat slechts om een kleine groep. De wijziging in de vervoersregeling levert een flinke besparing op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Maandelijks budget eigen wmo-vervoer vervalt in Nijverdal | TaxiPro
Regiotaxi, Twente

Maandelijks budget eigen wmo-vervoer vervalt in Nijverdal

NIJVERDAL – De Regiotaxi Twente krijgt er zo’n 500 nieuwe klanten bij. De individuele vervoersvoorziening van de wmo vervalt per 1 januari voor de inwoners van de gemeente Nijverdal. Zij moeten voortaan allemaal met de Regiotaxi, uitgezonderd degenen die hiervan op medische gronden geen gebruik van kunnen maken.

De wmo kent zowel een collectieve als individuele vervoersvoorziening. Bij het collectief vervoer konden wmo’ers tot nu toe kiezen tussen een vervoerspas waarmee met korting gebruik gemaakt kan worden van de regiotaxi Twente of een maandelijks geldbedrag, waarvoor de ontvanger dan zelf het vervoer per auto, bus of (rolstoel)taxi regelt.

Het merendeel (582) van de 1.045 burgers die gebruik maakt van het collectieve vervoer koos voor deze laatste optie, maar die mogelijkheid komt per 1 januari ter vervallen.

Met een vervoerspas voor de regiotaxi Twente krijgen de reizigers jaarlijks korting op zeshonderd zones, ofwel vijftienhonderd kilometer. Als voor bijzondere activiteiten extra moet worden gereisd, bijvoorbeeld voor het verrichten van vrijwilligerswerk, dan kunnen zij in aanmerking komen voor drie- of zelfs zeshonderd extra zones.

Wmo’ers met een medische indicatie die onder de uitzonderingsregeling vallen krijgen na 1 januari een maandelijkse tegemoetkoming van 50 euro van de gemeente om hun vervoer te regelen. Als blijkt dat iemand jaarlijks meer dan vijftienhonderd kilometer reist, dan wordt bekeken of een aanvulling op dit maandbedrag nodig is.

Volgens B en W gaat dat slechts om een kleine groep. De wijziging in de vervoersregeling levert een flinke besparing op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.