Connexxion, wmo-vervoer, rolstoelbus, taxi, taxibus

Wmo-vervoer verder onder naam Regiotaxi West-Friesland

HOORN – Vervoerder Connexxion blijft voorlopig het Wmo-vervoer in West-Friesland uitvoeren. De gemeente Hoorn heeft namens de West-Friese gemeenten een tijdelijk contract met de vervoerder gesloten.

Omdat de provincie stopt met de OV-taxi, regelen de West-Friese gemeenten het Wmo-vervoer nu zelf. Het Wmo-vervoer gaat vanaf 12 december verder onder de naam Regiotaxi West-Friesland.

Contract

Op 12 december loopt het huidige contract tussen Connexxion en de provincie af en gaat het nieuwe tijdelijke contract tussen Connexxion en de West-Friese gemeenten van start. De OV-taxi rijdt nu nog in opdracht van de provincie Noord-Holland.

De provincie moet bezuinigen en één van de zaken waarop bezuinigd wordt is de OV-taxi. De gemeenten hebben het Wmo-deel nu in eigen beheer geregeld, maar mogen geen openbaar vervoer aanbieden. In West-Friesland bestaat daarom na 12 december naast bus en trein geen aanvullend openbaar vervoer meer via de taxi.

OV-taxi

De naam OV-taxi wordt vanaf 12 december niet meer gebruikt. Vanaf dan heet het Wmo-vervoer Regiotaxi West-Friesland. Naast een nieuwe naam betekent de overgang van provincie naar gemeenten ook een nieuw telefoonnummer, een nieuwe website, een nieuw logo en nieuwe Wmo-pasjes.

Alle houders van een Wmo-pasje ontvangen in de tweede week van december informatie hierover. Bij die informatie zit ook het nieuwe pasje met het telefoonnummer en een folder.

Kwaliteit

“We zijn tevreden met het nieuwe contract. We gaan er op vooruit in kwaliteit én kosten. Er is extra ingezet op stiptheid, één van de grootste ergernissen bij de OV-taxi op dit moment”, licht wethouder Peter Westenberg van de gemeente Hoorn toe, namens de negen West-Friese gemeenten.

De eigen bijdrage die reizigers betalen voor het gebruik gaat na jaren gelijk te zijn gebleven iets omhoog. Het tarief is gelijk aan het blauwe strippenkaarttarief voor het reguliere openbaar vervoer.

Aanbesteding

Het contract met Connexxion is tijdelijk. Dit geeft de gemeenten de ruimte om een Europese aanbesteding uit te voeren. Naar verwachting zal deze aanbesteding op 1 augustus 2011 zijn afgerond. Na de veranderingen die nu worden doorgevoerd, verandert er voor de gebruikers van het Wmo-vervoer niets. Ook als er volgende zomer een nieuwe vervoerder komt, blijven de naam en werkwijze gelijk.

Lees ook: Senioren zonder wmo-indicatie dupe van einde OV-Taxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Wmo-vervoer verder onder naam Regiotaxi West-Friesland | TaxiPro
Connexxion, wmo-vervoer, rolstoelbus, taxi, taxibus

Wmo-vervoer verder onder naam Regiotaxi West-Friesland

HOORN – Vervoerder Connexxion blijft voorlopig het Wmo-vervoer in West-Friesland uitvoeren. De gemeente Hoorn heeft namens de West-Friese gemeenten een tijdelijk contract met de vervoerder gesloten.

Omdat de provincie stopt met de OV-taxi, regelen de West-Friese gemeenten het Wmo-vervoer nu zelf. Het Wmo-vervoer gaat vanaf 12 december verder onder de naam Regiotaxi West-Friesland.

Contract

Op 12 december loopt het huidige contract tussen Connexxion en de provincie af en gaat het nieuwe tijdelijke contract tussen Connexxion en de West-Friese gemeenten van start. De OV-taxi rijdt nu nog in opdracht van de provincie Noord-Holland.

De provincie moet bezuinigen en één van de zaken waarop bezuinigd wordt is de OV-taxi. De gemeenten hebben het Wmo-deel nu in eigen beheer geregeld, maar mogen geen openbaar vervoer aanbieden. In West-Friesland bestaat daarom na 12 december naast bus en trein geen aanvullend openbaar vervoer meer via de taxi.

OV-taxi

De naam OV-taxi wordt vanaf 12 december niet meer gebruikt. Vanaf dan heet het Wmo-vervoer Regiotaxi West-Friesland. Naast een nieuwe naam betekent de overgang van provincie naar gemeenten ook een nieuw telefoonnummer, een nieuwe website, een nieuw logo en nieuwe Wmo-pasjes.

Alle houders van een Wmo-pasje ontvangen in de tweede week van december informatie hierover. Bij die informatie zit ook het nieuwe pasje met het telefoonnummer en een folder.

Kwaliteit

“We zijn tevreden met het nieuwe contract. We gaan er op vooruit in kwaliteit én kosten. Er is extra ingezet op stiptheid, één van de grootste ergernissen bij de OV-taxi op dit moment”, licht wethouder Peter Westenberg van de gemeente Hoorn toe, namens de negen West-Friese gemeenten.

De eigen bijdrage die reizigers betalen voor het gebruik gaat na jaren gelijk te zijn gebleven iets omhoog. Het tarief is gelijk aan het blauwe strippenkaarttarief voor het reguliere openbaar vervoer.

Aanbesteding

Het contract met Connexxion is tijdelijk. Dit geeft de gemeenten de ruimte om een Europese aanbesteding uit te voeren. Naar verwachting zal deze aanbesteding op 1 augustus 2011 zijn afgerond. Na de veranderingen die nu worden doorgevoerd, verandert er voor de gebruikers van het Wmo-vervoer niets. Ook als er volgende zomer een nieuwe vervoerder komt, blijven de naam en werkwijze gelijk.

Lees ook: Senioren zonder wmo-indicatie dupe van einde OV-Taxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.