Stadhuis, Almelo, gemeente

Verhoging kilometergrens met ‘hardheidsclausule’ in Almelo

ALMELO – De gemeente zegt niet keihard ‘nee’ tegen ouders die te horen krijgen dat hun kind niet meer met het aangepast leerlingenvervoer naar school kan. Er is een zogenaamde ‘hardheidsclausule’.

“Dat wil zeggen, dat als een deskundige zegt dat het niet anders kan, we alsnog besluiten dat een kind gebruik mag maken van het leerlingenvervoer”, aldus wethouder Johan Andela in het discussieprogramma Rumoer van TC Tubantia, de bibliotheek en Radio Almelo.

Overheid

De gemeente krijgt anderhalf miljoen euro voor het leerlingenvervoer van de rijksoverheid, maar dat is onvoldoende. In 2010 was sprake van een overschrijding van 130.000 euro. “Als we niets doen, dan wordt dat dit jaar 180.000 euro”, aldus de wethouder.

De kilometergrens voor leerlingen van het speciaal onderwijs wordt daarom verhoogd van twee naar vier kilometer. Ruim vijfhonderd kinderen worden nu nog dagelijks met bussen, busjes en taxi’s naar een kleine veertig speciale scholen binnen en buiten Almelo gebracht. Over twee jaar moeten de ouders dat zelf gaan doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.