Inspectie Verkeer en Waterstaat, IVW, controle, taxi, taxibus

Grote controle op taxibussen Groningen; vrijwel alles in orde

De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, afgelopen woensdag en donderdag, controles uitgevoerd waarbij de nadruk lag op het school- en rolstoelvervoer. Hierbij werd speciale aandacht besteed aan de wijze waarop kinderen, passagiers en rolstoelen worden vervoerd.

Er werd op diverse locaties in de Stad Groningen gecontroleerd. Zo werden woensdag aan de Leonard Springerlaan in totaal 38 taxibusjes gecontroleerd. De gecontroleerde voertuigen voldeden over het algemeen aan de regels. Tweemaal werd een waarschuwing gegeven voor het niet juist gebruik van een gordel door een passagier.

Rolstoel

In het oosten van de Stad werden woensdag drie controles uitgevoerd. Op de Emingaheerd in Groningen werden 7 taxibusjes gecontroleerd. Bij een taxibusje bleek dat een rolstoel niet juist was vastgezet. De rolstoel zou tijdens het vervoer om kunnen vallen. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring en mocht weer verder rijden nadat de rolstoel op de juiste wijze was vastgezet.

Op de Amkemaheerd in Groningen werden 21 taxibusjes gecontroleerd. Bij een taxibus droeg een passagier de gordel niet op de juiste wijze. Bij verdere controle bleek dat de chauffeur niet beschikte over een chauffeurspas. Ook had hij geen werkmap. Daarnaast mistte hij alle vereiste administratie van de gedane ritten. Op de Kluiverboom in Groningen werden 17 taxibusjes gecontroleerd. Een chauffeur kreeg een waarschuwing omdat hij geen vergunningsbewijs kon tonen.

Taxibus

Donderdag vond een controle plaats op de Dilgtweg te Haren. Hierbij werden in totaal 48 taxibusjes gecontroleerd. Twee maal werd een chauffeur bekeurd voor losse lading waarbij gevaar bestond voor letsel bij een eventuele noodremming en/of aanrijding. Een rolstoel en een stalen bevestigingsconstructie waren niet gezekerd. Ook kreeg een chauffeur een bekeuring omdat een rolstoelpassagier geen autogordel droeg. Drie keer werd er waarschuwend opgetreden voor het onjuist gebruiken van gordels.

De politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat zijn tevreden over de uitkomsten van de controles met betrekking tot het vervoer van de kinderen en rolstoelpassagiers. Politie en de IVW zullen in de toekomst vaker gezamenlijk taxicontroles uitvoeren. Ook is een campagne gestart over dit onderwerp. Diverse speciale scholen nemen deel aan deze campagne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Grote controle op taxibussen Groningen; vrijwel alles in orde | TaxiPro
Inspectie Verkeer en Waterstaat, IVW, controle, taxi, taxibus

Grote controle op taxibussen Groningen; vrijwel alles in orde

De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, afgelopen woensdag en donderdag, controles uitgevoerd waarbij de nadruk lag op het school- en rolstoelvervoer. Hierbij werd speciale aandacht besteed aan de wijze waarop kinderen, passagiers en rolstoelen worden vervoerd.

Er werd op diverse locaties in de Stad Groningen gecontroleerd. Zo werden woensdag aan de Leonard Springerlaan in totaal 38 taxibusjes gecontroleerd. De gecontroleerde voertuigen voldeden over het algemeen aan de regels. Tweemaal werd een waarschuwing gegeven voor het niet juist gebruik van een gordel door een passagier.

Rolstoel

In het oosten van de Stad werden woensdag drie controles uitgevoerd. Op de Emingaheerd in Groningen werden 7 taxibusjes gecontroleerd. Bij een taxibusje bleek dat een rolstoel niet juist was vastgezet. De rolstoel zou tijdens het vervoer om kunnen vallen. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring en mocht weer verder rijden nadat de rolstoel op de juiste wijze was vastgezet.

Op de Amkemaheerd in Groningen werden 21 taxibusjes gecontroleerd. Bij een taxibus droeg een passagier de gordel niet op de juiste wijze. Bij verdere controle bleek dat de chauffeur niet beschikte over een chauffeurspas. Ook had hij geen werkmap. Daarnaast mistte hij alle vereiste administratie van de gedane ritten. Op de Kluiverboom in Groningen werden 17 taxibusjes gecontroleerd. Een chauffeur kreeg een waarschuwing omdat hij geen vergunningsbewijs kon tonen.

Taxibus

Donderdag vond een controle plaats op de Dilgtweg te Haren. Hierbij werden in totaal 48 taxibusjes gecontroleerd. Twee maal werd een chauffeur bekeurd voor losse lading waarbij gevaar bestond voor letsel bij een eventuele noodremming en/of aanrijding. Een rolstoel en een stalen bevestigingsconstructie waren niet gezekerd. Ook kreeg een chauffeur een bekeuring omdat een rolstoelpassagier geen autogordel droeg. Drie keer werd er waarschuwend opgetreden voor het onjuist gebruiken van gordels.

De politie en de Inspectie Verkeer en Waterstaat zijn tevreden over de uitkomsten van de controles met betrekking tot het vervoer van de kinderen en rolstoelpassagiers. Politie en de IVW zullen in de toekomst vaker gezamenlijk taxicontroles uitvoeren. Ook is een campagne gestart over dit onderwerp. Diverse speciale scholen nemen deel aan deze campagne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.