aanbesteding, procedure

Deel van aanbesteding AOV-vervoer Amsterdam moet over

Een deel van de aanbesteding van Aanvullend Openbaar Vervoer perceel A (beschermd vervoer en deur tot deur samen reizend) in Amsterdam moet opnieuw. Dat heeft de rechter bepaald in het kort geding van Stadsmobiel tegen de gemeente. Connexxion had deze aanbesteding in eerste instantie gewonnen.

De uitspraak richt zich op de helderheid van de definitie van Social Return in het bestek voor deze aanbesteding. Social Return betreft het sociaal rendement van een aanbesteding door het te werk stellen van werkzoekenden in het kader van de aanbestede opdracht. De rechtbank geeft de opdracht tot heraanbesteding van perceel A.

Aanbesteding

“De gemeente heeft kennisgenomen van de uitspraak en beraadt zich op dit moment welke consequenties de uitspraak heeft en welke vervolgstappen de gemeente met betrekking tot deze aanbesteding neemt”, zegt de gemeeentewoordvoerster.

“De gemeente constateert dat de uitspraak geen betrekking heeft op de prijs, kwaliteit en duurzaamheid in het bestek. Het kort geding heeft ook geen betrekking op perceel B (deur tot deur plus en kamer tot kamer). Dit perceel is definitief gegund. Bekeken wordt wel wat het vonnis voor gevolgen heeft voor de datum dat het contract voor perceel B in werking kan treden.”

Vervoer

Door deze uitspraak komt het huidige vervoer en haar cliënten niet in problemen, zegt de gemeeente. De gemeente heeft mede in verband met het kort geding de contracten met de huidige vervoerder Stadsmobiel verlengd.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Deel van aanbesteding AOV-vervoer Amsterdam moet over | TaxiPro
aanbesteding, procedure

Deel van aanbesteding AOV-vervoer Amsterdam moet over

Een deel van de aanbesteding van Aanvullend Openbaar Vervoer perceel A (beschermd vervoer en deur tot deur samen reizend) in Amsterdam moet opnieuw. Dat heeft de rechter bepaald in het kort geding van Stadsmobiel tegen de gemeente. Connexxion had deze aanbesteding in eerste instantie gewonnen.

De uitspraak richt zich op de helderheid van de definitie van Social Return in het bestek voor deze aanbesteding. Social Return betreft het sociaal rendement van een aanbesteding door het te werk stellen van werkzoekenden in het kader van de aanbestede opdracht. De rechtbank geeft de opdracht tot heraanbesteding van perceel A.

Aanbesteding

“De gemeente heeft kennisgenomen van de uitspraak en beraadt zich op dit moment welke consequenties de uitspraak heeft en welke vervolgstappen de gemeente met betrekking tot deze aanbesteding neemt”, zegt de gemeeentewoordvoerster.

“De gemeente constateert dat de uitspraak geen betrekking heeft op de prijs, kwaliteit en duurzaamheid in het bestek. Het kort geding heeft ook geen betrekking op perceel B (deur tot deur plus en kamer tot kamer). Dit perceel is definitief gegund. Bekeken wordt wel wat het vonnis voor gevolgen heeft voor de datum dat het contract voor perceel B in werking kan treden.”

Vervoer

Door deze uitspraak komt het huidige vervoer en haar cliënten niet in problemen, zegt de gemeeente. De gemeente heeft mede in verband met het kort geding de contracten met de huidige vervoerder Stadsmobiel verlengd.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.