Willemsen de Koning, Personenvervoer, Arnhem, taxi

Regiotaxi Gelderland definitief gegund aan Willemsen de Koning

Drie verliezende inschrijvers hadden een kort geding aangespannen tegen de voorlopige gunning van de Regiotaxi Gelderland aan Willemsen de Koning. De rechter heeft de bezwaren van de hand gewezen en de provincie Gelderland zal daarmee de vervoersopdracht definitief aan WDK gunnen.

Dat betekent dat per 1-1-2013 het vervoer in de Achterhoek, Rivierenland, Stedendriehoek en de Vallei wordt verzorgd door WDK. De regio Noord –Veluwe wordt verzorgd door ZNC.

FNV Taxi

Pieter Beuzenberg bestuurder FNV Taxi: “Het wordt een gigantische operatie waarbij naar schatting 500 tot 600 werknemers betrokken zijn. Volgens cao taxi heeft 75% van deze werknemers recht op een baangarantie onder dezelfde voorwaarden die ze nu hebben. WDK moet dus conform cao taxi aan 375 tot 450 betrokken werknemers een baanaanbod doen.”

“Deze werknemers zijn verspreid over de hele regio, werken bij verschillende bedrijven en doen vaak verschillende soorten vervoer. Dat maakt het heel ingewikkeld en het is daarom van groot belang dat we daar bovenop zitten”, meldt hij op FNVBondgenoten.nl.

Taxichauffeurs

Beuzenberg: “Het allerbelangrijkst is de zekerheid van werk en inkomen voor alle taxi-werknemers in de regio die nu betrokken zijn bij dit werk. Deze week zitten we al om tafel met WDK om de overgang van personeel te bespreken.”

“Ook voeren we gesprekken met verliezende vervoerders die zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf en personeel. Wij gaan de regio in om betrokken werknemers voor te lichten over wat hen te wachten staat en wat FNV Taxi voor hen kan betekenen.”

Informatiebijeenkomsten OPOV

Op 27, 28, 29 augustus en 4 september houdt FNV Taxi verspreid over de regio zowel middag als avond bijeenkomsten over de regeling Overgang Personeel bij Overgang Vervoerscontract (OPOV). Locaties en tijdstippen worden nog bekend gemaakt.

“Ook bestaat de mogelijkheid voor bijeenkomsten in bedrijven. Zo gaan we 27 en 30 juni al bijeenkomsten houden voor het personeel van Correct Monnereau in Doetinchem. Dit bedrijf zal wellicht van meer dan 100 mensen afscheid moeten nemen”, kondigt Beuzenberg aan.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Regiotaxi Gelderland definitief gegund aan Willemsen de Koning”

peggy|21.06.12|23:35

Het lijkt er steeds meer op dat we vee zijn, er wordt over mensen ruggen gehandeld. Voetballers krijgen een leuk bedrag mee als ze bij een andere voetbalclub gaan spelen. Wij moeten akkoord gaan en blij zijn dat we onder dezelfde condities onze baan mogen houden. Moet je niet ergens een streepje in je personeelsdossier hebben want dan ben je werkloos. Ik zou willen dat aanbestedende partijen daar ook eens mee rekening hielden. Succes Pieter met je zware opgave.

Jeroen|28.06.12|20:05

Lang leve de aanbestedingen!!!! nu mogen jullie een paar jaartjes, en daarna…….dan word je net als je voorganger bedankt en kun je oprotten….en vervolgens gaat je bedrijf waar je je ziel en zaligheid in hebt gestoken naar de klote, gefeliciteerd en bedankt voor het wederom verkloten van de tarieven!!!succes

Jos Dinkelaar|13.09.12|19:24

Wdk is een goed georganiseerde personenvervoerder daar is niets mis mee, kijk eens om je heen hoeveel taxibedrijven zijn al op de fles gegaan…