kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

CG-Raad verontrust over snijden in budget leerlingenvervoer

Gemeenten snijden massaal in het budget voor leerlingenvervoer. Zo wordt vrijwel overal de kilometergrens opgerekt naar de wettelijkse minimale 6 kilometer. De CG-Raad is hierover niet gerust. Gemeenten realiseren zich onvoldoende wat het effect van dit soort bezuinigingen is. Er wordt onvoldoende gekeken naar de individuele situatie.

De CG-Raad heeft zelf geen onderzoek gedaan naar hoeveel gemeenten bezuinigingen, maar is niet verbaasd over het door het AD genoemde aantal van minimaal 100.

Leerlingenvervoer

“Snijden in het budget voor leerlingenvervoer lijkt bij gemeenten een populaire vorm van bezuinigen. Een kwalijke zaak, zeker zolang voor kinderen met een beperking toegankelijk en écht passend onderwijs dichtbij huis nog geen realiteit is”, vindt de CG-Raad.

“
Gemeenten hebben onvoldoende besef van de individuele gevolgen van deze vorm van bezuiniging. Kinderen kunnen niet meer naar school. Kinderen komen uitgeput op school aan. Kinderen moeten naar een andere school die minder goed past. Ouders moeten stoppen met werken.”

Bezuinigen

Zolang voor kinderen met een beperking toegankelijk en echt passend onderwijs dichtbij huis geen realiteit is, is fors bezuinigen op het leerlingenvervoer geen goede ontwikkeling. De CG-Raad vindt dat voor leerlingen die niet zelfstandig kunnen reizen naar de school die bij hen past, leerlingenvervoer beschikbaar moet blijven. Maatwerk staat hierbij voorop.

De SP heeft inmiddels kamervragen gesteld over dit onderwerp. Maar vooralsnog lijkt dat vooral voor de bühne. Gemeenten blijven immers binnen de wettelijke kaders, zoals de 6 kilometer-grens. Deze wettelijke kaders zijn door de SP nog niet ter discussie gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CG-Raad verontrust over snijden in budget leerlingenvervoer”

johnjanos|23.08.12|13:57

vind het prima die bezuiniging. Ik rijd soms kids naar een school in een andere gemeente en rijd kids uit die gemeente naar een school in de gemeente waar ik die andere kids heb opgehaald. Daarbij zie ik pa en/of ma in een auto naar kantoor stappen die ik mij never nooit niet kan kan veroorloven.

CG-Raad verontrust over snijden in budget leerlingenvervoer | TaxiPro
kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

CG-Raad verontrust over snijden in budget leerlingenvervoer

Gemeenten snijden massaal in het budget voor leerlingenvervoer. Zo wordt vrijwel overal de kilometergrens opgerekt naar de wettelijkse minimale 6 kilometer. De CG-Raad is hierover niet gerust. Gemeenten realiseren zich onvoldoende wat het effect van dit soort bezuinigingen is. Er wordt onvoldoende gekeken naar de individuele situatie.

De CG-Raad heeft zelf geen onderzoek gedaan naar hoeveel gemeenten bezuinigingen, maar is niet verbaasd over het door het AD genoemde aantal van minimaal 100.

Leerlingenvervoer

“Snijden in het budget voor leerlingenvervoer lijkt bij gemeenten een populaire vorm van bezuinigen. Een kwalijke zaak, zeker zolang voor kinderen met een beperking toegankelijk en écht passend onderwijs dichtbij huis nog geen realiteit is”, vindt de CG-Raad.

“
Gemeenten hebben onvoldoende besef van de individuele gevolgen van deze vorm van bezuiniging. Kinderen kunnen niet meer naar school. Kinderen komen uitgeput op school aan. Kinderen moeten naar een andere school die minder goed past. Ouders moeten stoppen met werken.”

Bezuinigen

Zolang voor kinderen met een beperking toegankelijk en echt passend onderwijs dichtbij huis geen realiteit is, is fors bezuinigen op het leerlingenvervoer geen goede ontwikkeling. De CG-Raad vindt dat voor leerlingen die niet zelfstandig kunnen reizen naar de school die bij hen past, leerlingenvervoer beschikbaar moet blijven. Maatwerk staat hierbij voorop.

De SP heeft inmiddels kamervragen gesteld over dit onderwerp. Maar vooralsnog lijkt dat vooral voor de bühne. Gemeenten blijven immers binnen de wettelijke kaders, zoals de 6 kilometer-grens. Deze wettelijke kaders zijn door de SP nog niet ter discussie gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “CG-Raad verontrust over snijden in budget leerlingenvervoer”

johnjanos|23.08.12|13:57

vind het prima die bezuiniging. Ik rijd soms kids naar een school in een andere gemeente en rijd kids uit die gemeente naar een school in de gemeente waar ik die andere kids heb opgehaald. Daarbij zie ik pa en/of ma in een auto naar kantoor stappen die ik mij never nooit niet kan kan veroorloven.