kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

Veldhoven bezuinigt kleine 100.000 euro op leerlingenvervoer

De gemeente Veldhoven gaat 70.000 tot 100.000 euro bezuinigen op het leerlingenvervoer. Er komen strengere regels voor ouders van leerlingen waardoor ze minder snel gebruik kunnen maken van een vergoeding van de gemeente. Dat blijkt uit een collegevoorstel waar de gemeenteraad op 26 maart over stemt. Zo’n zestig gebruikers van het leerlingenvervoer in de gemeente Veldhoven zijn hiervan de dupe.

Veldhoven geeft jaarlijks zo’n 700.000 uit aan leerlingenvervoer. De grootste veranderingen zitten in de criteria van reistijd en afstand tot het onderwijs.

Kilometergrens

Momenteel vergoedt Veldhoven nog kosten vanaf één uur reistijd. Dat wordt opgerekt tot anderhalf uur. Verder wordt de kilometergrens opgerekt naar zes kilometer voor (speciaal) basisonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs.

Dit heeft onder meer gevolgen voor leerlingen van de Immanuëlschool in Best en de Islamitische school in Eindhoven. Zij krijgen geen aangepast vervoer meer en moeten voortaan met het openbaar vervoer reizen.

Vervoer

Voor veel kinderen die nu naar de Prins Willem Alexanderschool, De Verrekijker, De Zwengel of Medisch Kinderdagverblijf Boeleka vervoerd worden, moeten de ouders met ingang van het nieuwe schooljaar zelf voor vervoer zorgen. De afstand is immers minder dan zes kilometer. Verder wordt het vervoer naar de Wereldwijzer en naar logeerhuizen niet meer betaald door Veldhoven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Veldhoven bezuinigt kleine 100.000 euro op leerlingenvervoer | TaxiPro
kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

Veldhoven bezuinigt kleine 100.000 euro op leerlingenvervoer

De gemeente Veldhoven gaat 70.000 tot 100.000 euro bezuinigen op het leerlingenvervoer. Er komen strengere regels voor ouders van leerlingen waardoor ze minder snel gebruik kunnen maken van een vergoeding van de gemeente. Dat blijkt uit een collegevoorstel waar de gemeenteraad op 26 maart over stemt. Zo’n zestig gebruikers van het leerlingenvervoer in de gemeente Veldhoven zijn hiervan de dupe.

Veldhoven geeft jaarlijks zo’n 700.000 uit aan leerlingenvervoer. De grootste veranderingen zitten in de criteria van reistijd en afstand tot het onderwijs.

Kilometergrens

Momenteel vergoedt Veldhoven nog kosten vanaf één uur reistijd. Dat wordt opgerekt tot anderhalf uur. Verder wordt de kilometergrens opgerekt naar zes kilometer voor (speciaal) basisonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs.

Dit heeft onder meer gevolgen voor leerlingen van de Immanuëlschool in Best en de Islamitische school in Eindhoven. Zij krijgen geen aangepast vervoer meer en moeten voortaan met het openbaar vervoer reizen.

Vervoer

Voor veel kinderen die nu naar de Prins Willem Alexanderschool, De Verrekijker, De Zwengel of Medisch Kinderdagverblijf Boeleka vervoerd worden, moeten de ouders met ingang van het nieuwe schooljaar zelf voor vervoer zorgen. De afstand is immers minder dan zes kilometer. Verder wordt het vervoer naar de Wereldwijzer en naar logeerhuizen niet meer betaald door Veldhoven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.