leerlingenvervoer

Rijssen-Holten wil centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer

De gemeente Rijssen-Holten wil jaarlijks ruim 100.000 euro bezuinigen door over te gaan op centrale opstapplaatsen voor het leerlingenvervoer. Nu rijden er in de gemeente dagelijks 49 taxi’s taxibusjes en touringcars dagelijks heen weer van Rijssen-Holten naar ongeveer 45 verschillende schoollocaties. In totaal worden 225 leerlingen vervoerd.

De afgelopen tijd is intensief gekeken naar mogelijkheden om kosten te besparen wat betreft het leerlingenvervoer. Eén van de onderwerpen was het instellen van centrale opstapplaatsen. Uit berekeningen is gebleken dat hiermee op jaarbasis een kostenbesparing kan worden gerealiseerd tussen de 110.000 en 125.000 euro.

Opstapplaatsen

Enkele ritten vertrekken op dit moment al vanaf de drie opstapplaatsen. Het gaat om het P&R bij het station in Rijssen, de Kalfstermansweide in Holten en een opstapplaats langs de Deventerweg in Dijkerhoek.

Uitzondering vormen leerlingen die rolstoelgebonden zijn of op basis van onafhankelijk medisch advies niet in staat zijn naar een opstapplaats te komen. Deze leerlingen worden blijvend thuis opgehaald. Ook enkele individuele ritten kunnen buiten beschouwing worden gelaten, aldus het Rijssens Nieuwsblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Rijssen-Holten wil centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer”

Diana Koning|11.04.13|13:40

Dat is dus een prima plan.

Hoffice Automatisering|25.04.13|10:47

Voor Gemeentes inderdaad een goed plan om enerzijds de dienstverlening in stand te houden, maar ook om te kunnen bezuinigen. Door deze aanpak wordt de routeduur voor de deelnemers korter en zijn meer combinaties mogelijk en neemt de efficiëntie toe. Op deze manier zijn er geen verliezers.

Rijssen-Holten wil centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer | TaxiPro
leerlingenvervoer

Rijssen-Holten wil centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer

De gemeente Rijssen-Holten wil jaarlijks ruim 100.000 euro bezuinigen door over te gaan op centrale opstapplaatsen voor het leerlingenvervoer. Nu rijden er in de gemeente dagelijks 49 taxi’s taxibusjes en touringcars dagelijks heen weer van Rijssen-Holten naar ongeveer 45 verschillende schoollocaties. In totaal worden 225 leerlingen vervoerd.

De afgelopen tijd is intensief gekeken naar mogelijkheden om kosten te besparen wat betreft het leerlingenvervoer. Eén van de onderwerpen was het instellen van centrale opstapplaatsen. Uit berekeningen is gebleken dat hiermee op jaarbasis een kostenbesparing kan worden gerealiseerd tussen de 110.000 en 125.000 euro.

Opstapplaatsen

Enkele ritten vertrekken op dit moment al vanaf de drie opstapplaatsen. Het gaat om het P&R bij het station in Rijssen, de Kalfstermansweide in Holten en een opstapplaats langs de Deventerweg in Dijkerhoek.

Uitzondering vormen leerlingen die rolstoelgebonden zijn of op basis van onafhankelijk medisch advies niet in staat zijn naar een opstapplaats te komen. Deze leerlingen worden blijvend thuis opgehaald. Ook enkele individuele ritten kunnen buiten beschouwing worden gelaten, aldus het Rijssens Nieuwsblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Rijssen-Holten wil centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer”

Diana Koning|11.04.13|13:40

Dat is dus een prima plan.

Hoffice Automatisering|25.04.13|10:47

Voor Gemeentes inderdaad een goed plan om enerzijds de dienstverlening in stand te houden, maar ook om te kunnen bezuinigen. Door deze aanpak wordt de routeduur voor de deelnemers korter en zijn meer combinaties mogelijk en neemt de efficiëntie toe. Op deze manier zijn er geen verliezers.