BIOS-groep, MBO-diploma, uitreiking, directeur Stef Hesselink, taxichauffeur Johanna van Roon en Johanna Dom

Ruim 100 taxichauffeurs BIOS-groep slagen voor MBO-diploma

Ruim 100 chauffeurs van BIOS-groep hebben zaterdag hun Diploma Chauffeur Personenvervoer uit handen van CEO Stef Hesselink ontvangen. Speciaal voor deze gelegenheid werd een feest georganiseerd in De Stoomhal in Wormer.

Om precies te zijn 113 taxichauffeurs van BIOS-groep hebben zich weten te kwalificeren voor het MBO niveau 2 taxi certificaat. Dit is een door de overheid erkend MBO-diploma met als titel ‘Chauffeur Personenvervoer’. Hiermee hebben deze chauffeurs een goede startkwalificatie verworven voor hun verdere carrière op de arbeidsmarkt. Vooral in tijden van crisis is het aanbod op de arbeidsmarkt groot. Het is dan handig om een diploma op zak te hebben waarmee je je toegevoegde waarde onderstreept.

Directeur

Woorden van deze strekking werden uitgesproken door Stef Hesselink, directeur van BIOS-groep, in zijn speech voorafgaand aan de uitreiking  van de diploma’s. Het bedrijf is trots op de prestatie van deze grote groep chauffeurs. Gedurende 1 jaar hebben zij een mix van theorie- en praktijkonderwijs  gekregen, succesvol afgesloten met een proeve van bekwaamheid. In de opleiding is onder andere aan bod gekomen: rekenvaardigheden, Engelse taal, communicatie, sociale vaardigheden en omgaan met agressie en geweld.

Het onderwijs is gevolgd naast de normale werkzaamheden voor BIOS-groep, in het kader van de Beroeps Begeleidende Leerweg (‘BBL-traject’). De opleidingsperiode van 1 jaar en daarbij genomen het feit dat de opleiding náást het werk moest worden genoten, betekende dat het voor de cursisten behoorlijk intensief was en de nodige discipline vergde.

Opleiding

Dat 113 van de in totaal 140 gestarte cursisten de opleiding hebben weten af te ronden verdient echt een groot compliment, meldt BIOS. Niet alleen de chauffeurs werden in het zonnetje gezet, ook de praktijkcoaches van BIOS-groep kregen een pluim voor het afleveren van zo’n grote groep opgeleide chauffeurs.

Het is de eerste keer dat BIOS-groep op deze wijze in eigen beheer vakopleidingen verzorgt. Inmiddels is een nieuwe groep van 40 chauffeurs aan dezelfde opleiding begonnen. BIOS-groep vindt het van groot belang om over goed gekwalificeerd personeel te beschikken.

Opdrachtgevers

“Het is immers het personeel dat in direct contact staat met de vele duizenden passagiers die dagelijks  worden vervoerd. Zij zijn het visitekaartje van het bedrijf. Ook de opdrachtgevers van BIOS-groep, zoals provincies, gemeenten, instellingen en zorgverzekeraars, waarderen de dienstverlening van het uitstekend gekwalificeerde personeel”, aldus BIOS.

feest, BIOS-groep, uitreiking, MBO-diploma, taxichauffeur

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Ruim 100 taxichauffeurs BIOS-groep slagen voor MBO-diploma”

Martin van der Plas|18.04.13|17:03

Voor mij heeft een dergelijk papiertje geen enkele toegevoegde waarde.
Zelf ben ik taxi ondernemer, maar naar mijn mening zijn de servicegerichtheid, instelling, uitstraling en uiteraard de communicatieve vaardigheden van een sollicitant vele male belangrijker dan een papiertje dat alleen maar aantoont dat de sollicitant wat kunstjes heeft geleerd.
Communicatieve vaardigheden, een sociale en hulpvaardige instelling en een positieve uitstraling zijn namelijk zaken die je van nature hebt of niet.

Richard de Vries|18.04.13|20:45

Ik ben ook taxi ondernemer,maar 1 jaar opleiding voor dat?