Regiotax, Holland Rijnland

Tarieven Regiotaxi omhoog in Nieuwkoop

De gemeente Nieuwkoop gaat de tarieven voor de Regiotaxi per 1 januari 2014 verhogen.Tot en met 2013 blijft de hoogte van de taxibijdrage gebaseerd op het strippenkaarttarief. Door het verdwijnen van de strippenkaart in het openbaar vervoer, gelden voor de passagiers andere, hogere tarieven. De gemeente wil die lijn ook doortrekken naar de Regiotaxi.

De gemeente vindt het redelijk dat de klanten van de Regiotaxi ook meer gaan betalen, net als de reizigers in het openbaar  vervoer. Dat betekent dat de tarieven meer zullen stijgen dan gebruikers nu gewend zijn. De manier waarop de prijs van de rit wordt berekend, namelijk op basis van een opstapzone en het aantal OV-zones waar taxi tijdens de rit door rijdt, verandert niet.

Hoogte

De exacte hoogte van de tarieven wordt pas in november bekend gemaakt.

Per 1 januari 2013 verdween de RijnstreekHopper en maakt de gemeente Nieuwkoop gebruik van de Regiotaxi Holland Rijnland. Dat bedrijf reed al in twaalf gemeenten in en om Leiden. Sinds 1 januari verzorgt Regiotaxi Holland Rijnland ook het collectieve taxivervoer voor Wmo-pashouders en openbaar vervoerreizigers in de gemeenten Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Rijnwoude.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tarieven Regiotaxi omhoog in Nieuwkoop | TaxiPro
Regiotax, Holland Rijnland

Tarieven Regiotaxi omhoog in Nieuwkoop

De gemeente Nieuwkoop gaat de tarieven voor de Regiotaxi per 1 januari 2014 verhogen.Tot en met 2013 blijft de hoogte van de taxibijdrage gebaseerd op het strippenkaarttarief. Door het verdwijnen van de strippenkaart in het openbaar vervoer, gelden voor de passagiers andere, hogere tarieven. De gemeente wil die lijn ook doortrekken naar de Regiotaxi.

De gemeente vindt het redelijk dat de klanten van de Regiotaxi ook meer gaan betalen, net als de reizigers in het openbaar  vervoer. Dat betekent dat de tarieven meer zullen stijgen dan gebruikers nu gewend zijn. De manier waarop de prijs van de rit wordt berekend, namelijk op basis van een opstapzone en het aantal OV-zones waar taxi tijdens de rit door rijdt, verandert niet.

Hoogte

De exacte hoogte van de tarieven wordt pas in november bekend gemaakt.

Per 1 januari 2013 verdween de RijnstreekHopper en maakt de gemeente Nieuwkoop gebruik van de Regiotaxi Holland Rijnland. Dat bedrijf reed al in twaalf gemeenten in en om Leiden. Sinds 1 januari verzorgt Regiotaxi Holland Rijnland ook het collectieve taxivervoer voor Wmo-pashouders en openbaar vervoerreizigers in de gemeenten Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Rijnwoude.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.