leerlingenvervoer

Urk schrapt plannen centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer

Urk gaat de plannen voor drie centrale opstapplaatsen en ov-maatjes in het het leerlingenvervoer schrappen. Een motie daartoe is door de voltallige gemeenteraad gesteund. Voorlopig kan tot augustus volgend jaar onveranderd gebruik worden gemaakt van het leerlingenvervoer.

De lokale wethouder nam namens het college de motie over. Hij beloofde daarbij voortaan op zorgvuldige wijze de belangen van deze groep in het oog te houden.

Opstapplaatsen

Kort voor de raadsvergadering was er een bijeenkomst van bezorgde ouders over de opstapplaatsen en het ov-maatjes project. “Dat was een emotionele vergadering en voor ons de reden om de plannen te schrappen. Hier geldt beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, motiveerde Dirk Taanman (SGP) volgens OpUrk.nl.

De gemeente gaat nu samen met de opgerichte klankbordgroep kijken naar mogelijke alternatieven om toch te kunnen bezuinigen op het leerlingenvervoer. Maar waarbij wel de belangen van de gebruikers meegenomen kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.