rolstoelstaxi, rolstoelvervoer, taxi, wmo

Gemeenten Kennemerland bezuinigen op gebruik OV-taxi

De gemeenten in de regio Midden en Zuid Kennemerland gaan flink bezuinigen op de OV-taxi als wmo-voorziening. Vanaf 1 maart gaan er nieuwe regels in. Zo wordt het aantal reiskilometers gemaximeerd, de maximale reisafstand verkort en de tarieven voor reizigers omhoog. Oorzaak is dat het gebruik van de OV-taxi meer dan verdubbeld is in sommige gemeenten. Met de maatregelen willen zij een verdere kostenstijging voorkomen.

De kwaliteit van de OV-taxi is in de afgelopen drie jaar flink verbeterd waardoor steeds meer mensen steeds vaker gebruik maken van de dienst, meldt de gemeente Zandvoort. Daardoor moest de gemeente tot nu toe steeds meer budget vrijmaken voor de dienst.

Nieuwe regels OV-taxi

De nieuwe regels vanaf 1 maart 2014 zijn als volgt:

1. In plaats van onbeperkt reizen kan men voortaan maximaal 350 zones per jaar met het Wmo-tarief reizen. Dat komt overeen met ruim 1500 kilometer per jaar. Men kan uiteraard meer reizen, maar dan voor het reguliere OV-taxi tarief.

2. Vanaf 1 maart 2014 reist men tegen het Wmo-tarief over maximaal 5 zones (voorheen 6 zones) per enkele reis. Vanaf de zesde zone kost een tarief € 7,50 per zone. Voor langere afstanden wordt geadviseerd om met Valys te reizen.

3. Vanaf 1 maart 2014 mag een scootmobiel niet meer mee in de OV-Taxi bij vervoer binnen één OV-zone. Bij twee of meer zones mag dit wel.

4. De tarieven van de OV-taxi voor pashouders (het ‘Wmo-tarief’) worden verhoogd per 1 maart 2014.

5. Vanaf 1 maart 2014 mogen maximaal twee meereizenden mee. Deze meereizenden gaan ook meer betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gemeenten Kennemerland bezuinigen op gebruik OV-taxi”

Ton van Dalfsen|17.02.14|15:35

Ik zou zeggen tegen gemeente Midden en zuid Kennemerland: Als het contract afloopt stap van WMO contractvervoer af. Geef de inwoners taxibonnen of iets dergelijks en doe geen dure aanbesteding meer. De kwaliteit gaat nog meer omhoog dan dat hij nu al is door de mensen de keuze vrijheid te geven in vervoerder.

Gemeenten Kennemerland bezuinigen op gebruik OV-taxi | TaxiPro
rolstoelstaxi, rolstoelvervoer, taxi, wmo

Gemeenten Kennemerland bezuinigen op gebruik OV-taxi

De gemeenten in de regio Midden en Zuid Kennemerland gaan flink bezuinigen op de OV-taxi als wmo-voorziening. Vanaf 1 maart gaan er nieuwe regels in. Zo wordt het aantal reiskilometers gemaximeerd, de maximale reisafstand verkort en de tarieven voor reizigers omhoog. Oorzaak is dat het gebruik van de OV-taxi meer dan verdubbeld is in sommige gemeenten. Met de maatregelen willen zij een verdere kostenstijging voorkomen.

De kwaliteit van de OV-taxi is in de afgelopen drie jaar flink verbeterd waardoor steeds meer mensen steeds vaker gebruik maken van de dienst, meldt de gemeente Zandvoort. Daardoor moest de gemeente tot nu toe steeds meer budget vrijmaken voor de dienst.

Nieuwe regels OV-taxi

De nieuwe regels vanaf 1 maart 2014 zijn als volgt:

1. In plaats van onbeperkt reizen kan men voortaan maximaal 350 zones per jaar met het Wmo-tarief reizen. Dat komt overeen met ruim 1500 kilometer per jaar. Men kan uiteraard meer reizen, maar dan voor het reguliere OV-taxi tarief.

2. Vanaf 1 maart 2014 reist men tegen het Wmo-tarief over maximaal 5 zones (voorheen 6 zones) per enkele reis. Vanaf de zesde zone kost een tarief € 7,50 per zone. Voor langere afstanden wordt geadviseerd om met Valys te reizen.

3. Vanaf 1 maart 2014 mag een scootmobiel niet meer mee in de OV-Taxi bij vervoer binnen één OV-zone. Bij twee of meer zones mag dit wel.

4. De tarieven van de OV-taxi voor pashouders (het ‘Wmo-tarief’) worden verhoogd per 1 maart 2014.

5. Vanaf 1 maart 2014 mogen maximaal twee meereizenden mee. Deze meereizenden gaan ook meer betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gemeenten Kennemerland bezuinigen op gebruik OV-taxi”

Ton van Dalfsen|17.02.14|15:35

Ik zou zeggen tegen gemeente Midden en zuid Kennemerland: Als het contract afloopt stap van WMO contractvervoer af. Geef de inwoners taxibonnen of iets dergelijks en doe geen dure aanbesteding meer. De kwaliteit gaat nog meer omhoog dan dat hij nu al is door de mensen de keuze vrijheid te geven in vervoerder.