Politie en Inspectie te spreken over schoolrolstoelvervoer

De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn zeer te spreken over het resultaat van drie controles op het taxivervoer. De controles richtten zich vooral op het rolstoelvervoer van schoolkinderen in Groningen en Haren. Zowel politie als Inspectie is van mening dat de wijze waarop het schoolrolstoelvervoer in Groningen en Haren gestalte krijgt, een compliment verdient.

Tijdens de controles werden 96 taxibusjes gecontroleerd. Slechts twee bekeuringen en twee waarschuwingen werden uitgedeeld tijdens de controles.

Gordels

Twee keer bleek dat de gordels waarmee de rolstoelen waren bevestigd te los zaten. Eén chauffeur droeg zelf geen gordel. In het taxibusje werd lading aangetroffen dat niet vast was gezet. Bij een noodstop kan dat gevaar opleveren voor de inzittenden. Deze chauffeur kreeg twee bekeuringen van 140 en 230 euro uitgereikt.

De politie gaat in de toekomst vaker taxibusjes met rolstoelvervoer controleren, kondigt ze aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Politie en Inspectie te spreken over schoolrolstoelvervoer | TaxiPro

Politie en Inspectie te spreken over schoolrolstoelvervoer

De politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn zeer te spreken over het resultaat van drie controles op het taxivervoer. De controles richtten zich vooral op het rolstoelvervoer van schoolkinderen in Groningen en Haren. Zowel politie als Inspectie is van mening dat de wijze waarop het schoolrolstoelvervoer in Groningen en Haren gestalte krijgt, een compliment verdient.

Tijdens de controles werden 96 taxibusjes gecontroleerd. Slechts twee bekeuringen en twee waarschuwingen werden uitgedeeld tijdens de controles.

Gordels

Twee keer bleek dat de gordels waarmee de rolstoelen waren bevestigd te los zaten. Eén chauffeur droeg zelf geen gordel. In het taxibusje werd lading aangetroffen dat niet vast was gezet. Bij een noodstop kan dat gevaar opleveren voor de inzittenden. Deze chauffeur kreeg twee bekeuringen van 140 en 230 euro uitgereikt.

De politie gaat in de toekomst vaker taxibusjes met rolstoelvervoer controleren, kondigt ze aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.