Van Helvoort, taxi, taxibedrijf, taxibus

Leerlingenvervoer Son en Breugel naar Van Helvoort

De aanbesteding van het leerlingenvervoer in Son en Breugel is gewonnen door Taxibedrijf Van Helvoort uit Gemert. Het bedrijf zal per 1 augustus het leerlingenvervoer uitvoeren voor een periode van 3 jaar. De gemeente betaalt minimaal 40.000 euro minder voor het vervoer dan nu het geval is.  Bovendien zal het aantal leerlingen dat recht heeft op taxivervoer afnemen wegens een strengere keuring.

Met de besparing is namelijk nog geen rekening gehouden met de nieuwe regels, die bij het nieuwe schooljaar ingaan. Die beperken het aantal kinderen dat aanspraak kan maken op het vervoer per taxibusje naar het speciaal onderwijs. Die nieuwe regels gaan ook in bij aanvang van het nieuwe schoolseizoen.

Leerlingenvervoer

De gemeente Son en Breugel geeft nu nog 450.000 euro per jaar uit aan leerlingenvervoer. Maar daar wil ze nog verder op bezuigingen. Daarom wordt elk kind dat leerlingenvervoer aanvraagt straks gekeurd door een medisch adviseur.

Die adviseur zal bepalen of het kind in staat is zelfstandig te reizen per fiets of openbaar vervoer. Voor wie daartoe niet in staat is, komt er een centrale opstapplaats voor het taxibusje. Waar die bushalte komt, is nog niet bekend, meldt het ED.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerlingenvervoer Son en Breugel naar Van Helvoort”

Willem Van de Ven|15.05.14|21:54

Dit werd tot nu toe verzorgd door Jansentaxi uit Nuenen. In het begin van dit jaar werd Jansentaxi verkocht aan v Gerwentaxi uit Zeeland gem. Landerd. Wim Jansen heeft een vooruitziende blik en een verstandige beslissing genomen.

Leerlingenvervoer Son en Breugel naar Van Helvoort | TaxiPro
Van Helvoort, taxi, taxibedrijf, taxibus

Leerlingenvervoer Son en Breugel naar Van Helvoort

De aanbesteding van het leerlingenvervoer in Son en Breugel is gewonnen door Taxibedrijf Van Helvoort uit Gemert. Het bedrijf zal per 1 augustus het leerlingenvervoer uitvoeren voor een periode van 3 jaar. De gemeente betaalt minimaal 40.000 euro minder voor het vervoer dan nu het geval is.  Bovendien zal het aantal leerlingen dat recht heeft op taxivervoer afnemen wegens een strengere keuring.

Met de besparing is namelijk nog geen rekening gehouden met de nieuwe regels, die bij het nieuwe schooljaar ingaan. Die beperken het aantal kinderen dat aanspraak kan maken op het vervoer per taxibusje naar het speciaal onderwijs. Die nieuwe regels gaan ook in bij aanvang van het nieuwe schoolseizoen.

Leerlingenvervoer

De gemeente Son en Breugel geeft nu nog 450.000 euro per jaar uit aan leerlingenvervoer. Maar daar wil ze nog verder op bezuigingen. Daarom wordt elk kind dat leerlingenvervoer aanvraagt straks gekeurd door een medisch adviseur.

Die adviseur zal bepalen of het kind in staat is zelfstandig te reizen per fiets of openbaar vervoer. Voor wie daartoe niet in staat is, komt er een centrale opstapplaats voor het taxibusje. Waar die bushalte komt, is nog niet bekend, meldt het ED.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerlingenvervoer Son en Breugel naar Van Helvoort”

Willem Van de Ven|15.05.14|21:54

Dit werd tot nu toe verzorgd door Jansentaxi uit Nuenen. In het begin van dit jaar werd Jansentaxi verkocht aan v Gerwentaxi uit Zeeland gem. Landerd. Wim Jansen heeft een vooruitziende blik en een verstandige beslissing genomen.