LeerlingenVervoer, taxi

Leerlingenvervoer Urk naar Taxicentrale Witteveen

Taxicentrale Witteveen heeft het contract voor het leerlingenvervoer van de gemeente Urk gewonnen. Op maandag 11 augustus heeft wethouder Geert Post de overeenkomst leerlingenvervoer met Witteveen ondertekend. Deze vervoersovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van vier jaar. Ook de afgelopen 2 jaar heeft taxicentrale Witteveen het leerlingenvervoer voor gemeente Urk op zich genomen.

Het vervoer was naar tevredenheid van de gemeente Urk, waardoor wethouder Geert Post vol vertrouwen een nieuw contract met deze vervoerder aangaat.

Centrale opstapplek

Wel zal er vanaf dit schooljaar in de uitvoering het een en ander voor de ouders veranderen. Zo wordt het leerlingenvervoer vanaf nu standaard beschikt op basis van een centrale opstapplek. Als ouders willen dat hun kind toch van huis opgehaald wordt, kan dit tegen betaling als extra service bij de gemeente worden ingekocht.

Daarnaast zal het Ommer Vervoersbedrijf (OVB) vanaf heden de coördinatie en controle op het leerlingenvervoer voor haar rekening nemen. OVB is gespecialiseerd in de coördinatie van het leerlingenvervoer en zal regelmatig bij de scholen controles uitvoeren en bekijken of ritten wellicht anders of beter kunnen worden uitgevoerd. Tevens zal OVB  regelmatig contact onderhouden met zowel de gemeente als ook met Witteveen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.