Hans Landman, Brookhuis, operationeel manager, taxibedrijf, taxi

Taxi Brookhuis wint aanbesteding Regiotaxi Twente

Taxibedrijf Brookhuis heeft de aanbesteding voor de Regiotaxi Twente gewonnen. Het gaat om een kort contract van 17 maanden en omvat het vervoer voor de gemeenten Almelo, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal.

Het vervoer geldt voor de periode van 1 februari 2015 t/m 30 juni 2016. Regiotaxi Twente wordt ingezet door de Twentse gemeenten met betrekking tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en als aanvullend en vervangend openbaar vervoer op grond van de Wet personenvervoer 2000.

Vervoer

Het doel van de aanbesteding was continuering van het huidige vervoer. Gemeenten behouden zich wel het recht voor om gedurende de contractperiode experimenten/pilots uit te voeren als alternatief voor de bestaande vervoersstromen.

De totale waarde van de opdracht is zo’n 5 miljoen euro. Er waren in totaal zeven inschrijvers. Brookhuis kwam als economisch meest voordelige inschrijving uit de bus. Hierbij werd prijs voor 65% meegeteld, het implementatieplan voor 15% en het operationeel plan voor 20%.

Aanbesteding

Voor Brookhuis betekent het een uitbreiding van vijf gemeenten. De gemeenten Oldenzaal en Hof van Twente die deel uitmaakten van deze aanbesteding worden op dit moment al door Brookhuis uitgevoerd en het bedrijf is al sinds de start van Regiotaxi Twente betrokken bij de uitvoering voor verschillende gemeenten.

Hans Landman, operationeel directeur bij Brookhuis: “We hebben de afgelopen twee jaar toegewerkt naar deze aanbesteding. Bij deze voorbereidingen is hard gewerkt om Regiotaxivervoer tegen een prijs aan te bieden die mogelijkheden geeft om door de gemeenten gefinancierd vervoer in stand te houden in deze tijd van bezuinigingen.”

Operationeel plan

“Met ons operationele plan hebben we zeer hoge ogen gescoord bij de beoordeling door de gemeenten. Wij kunnen niet wachten om met de invulling van deze visie te starten. Brookhuis heeft de afgelopen jaren verschillende aanbestedingen gewonnen waardoor in Twente de regierol en bundeling van vervoer autonoom tot stand is gekomen.”

Brookhuis is met de start per 1 februari van dit contract verantwoordelijk voor 65-70% van het vervoer in Twente. Vanuit deze regierol verwacht Brookhuis de gemeenten verder helpen in het ontwikkelen van budgettair aantrekkelijk vervoer waarmee zij op hun beurt de vervoersvoorzieningen in stand kan houden in deze tijd van zware bezuinigingen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Brookhuis wint aanbesteding Regiotaxi Twente | TaxiPro
Hans Landman, Brookhuis, operationeel manager, taxibedrijf, taxi

Taxi Brookhuis wint aanbesteding Regiotaxi Twente

Taxibedrijf Brookhuis heeft de aanbesteding voor de Regiotaxi Twente gewonnen. Het gaat om een kort contract van 17 maanden en omvat het vervoer voor de gemeenten Almelo, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal.

Het vervoer geldt voor de periode van 1 februari 2015 t/m 30 juni 2016. Regiotaxi Twente wordt ingezet door de Twentse gemeenten met betrekking tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en als aanvullend en vervangend openbaar vervoer op grond van de Wet personenvervoer 2000.

Vervoer

Het doel van de aanbesteding was continuering van het huidige vervoer. Gemeenten behouden zich wel het recht voor om gedurende de contractperiode experimenten/pilots uit te voeren als alternatief voor de bestaande vervoersstromen.

De totale waarde van de opdracht is zo’n 5 miljoen euro. Er waren in totaal zeven inschrijvers. Brookhuis kwam als economisch meest voordelige inschrijving uit de bus. Hierbij werd prijs voor 65% meegeteld, het implementatieplan voor 15% en het operationeel plan voor 20%.

Aanbesteding

Voor Brookhuis betekent het een uitbreiding van vijf gemeenten. De gemeenten Oldenzaal en Hof van Twente die deel uitmaakten van deze aanbesteding worden op dit moment al door Brookhuis uitgevoerd en het bedrijf is al sinds de start van Regiotaxi Twente betrokken bij de uitvoering voor verschillende gemeenten.

Hans Landman, operationeel directeur bij Brookhuis: “We hebben de afgelopen twee jaar toegewerkt naar deze aanbesteding. Bij deze voorbereidingen is hard gewerkt om Regiotaxivervoer tegen een prijs aan te bieden die mogelijkheden geeft om door de gemeenten gefinancierd vervoer in stand te houden in deze tijd van bezuinigingen.”

Operationeel plan

“Met ons operationele plan hebben we zeer hoge ogen gescoord bij de beoordeling door de gemeenten. Wij kunnen niet wachten om met de invulling van deze visie te starten. Brookhuis heeft de afgelopen jaren verschillende aanbestedingen gewonnen waardoor in Twente de regierol en bundeling van vervoer autonoom tot stand is gekomen.”

Brookhuis is met de start per 1 februari van dit contract verantwoordelijk voor 65-70% van het vervoer in Twente. Vanuit deze regierol verwacht Brookhuis de gemeenten verder helpen in het ontwikkelen van budgettair aantrekkelijk vervoer waarmee zij op hun beurt de vervoersvoorzieningen in stand kan houden in deze tijd van zware bezuinigingen.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.