Groengas, voertuig, Willemsen, de Koning, CNG, taxi, taxibedrijf

Dochterbedrijven WdK failliet, Regiotaxi Gelderland weer op gang

De vijf bedrijfsonderdelen van Willemsen de Koning die het Regiotaxi Gelderland-vervoer uitvoerden, zijn vrijdag failliet verklaard. De nieuwe vervoerders Connexxion, DVG en Noot zijn vervroegd begonnen als vervanger. Het moederbedrijf van WdK is voorlopig nog buiten schot gebleven. Al zal de juridische strijd met de provincie Gelderland verre van over zijn. Want Willemsen de Koning BV had immers het Regiotaxi-contract en draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Sinds dit weekend is het vervoer met Regiotaxi Gelderland gefaseerd op gang gebracht. De meest kwetsbare groep reizigers kon al vrij snel weer ritten bestellen. Daarbij ging het om rolstoelgebruikers, reizigers met een visuele beperking en reizen van en naar het ziekenhuis. Ook de reeds bestelde ritten van overige reizigers werdenweer uitgevoerd.

Regiotaxi Gelderland

Sinds maandag kunnen alle reizigers weer ritten met Regiotaxi Gelderland bestellen. Reizigers wordt wel verzocht de rit zo vroeg mogelijk te bestellen. Bij voorkeur een dag van tevoren.

“De afgelopen periode is dag en nacht gewerkt aan de uitvoering van het noodscenario voor vervangend vervoer. Dat lag al enige tijd klaar, omdat vervoerder Willemsen de Koning eerder had gedreigd het vervoer te staken”, meldt de provincie.

Vervoerders

De ritten worden uitgevoerd door de vervoerders die oorspronkelijk pas vanaf 1 juli aanstaande aan de slag zouden gaan. Het gaat om DVG BV voor de regio’s FoodValley (voorheen De Vallei) en Rivierenland. Noot BV Ede doet dat in de Achterhoek en Connexxion in de Stedendriehoek.

Gedeputeerde Conny Bieze is erg blij dat reizigers die afhankelijk zijn van de regiotaxi zo snel weer geholpen kunnen worden. Ze is ook erg tevreden over de samenwerking met de nieuwe vervoerders. “Dat ze bereid zijn de uitvoering van duizenden ritten per dag na zo’n korte voorbereiding op zich te willen nemen, verdient grote waardering.”

Doorstart

“Bij een volledige doorstart zullen we nog wel ergens tegenaan lopen. Helemaal vlekkeloos zal het niet gaan”, zegt Anthony van Vulpen, manager van Regiotaxi Gelderland. “We vragen daar begrip voor.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Dochterbedrijven WdK failliet, Regiotaxi Gelderland weer op gang”

Hans Landman|17.02.15|12:12

Dit toont maar weer eens de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit aan binnen onze branche. Waar de nood aan de man is wordt keihard gewerkt om oplossingen te creëren voor reizigers. Daar moeten we toch met zijn allen trots op zijn.

Jan Doorn|17.02.15|12:42

Wie dacht bij Regiotaxi Salland goed te zitten…..
Ik hoop dat deze chauffeurs deze keer buiten schot blijven. eerst vorig jaar TCR failliet, nu (misschien) dit weer.
Duimen maar!

willem schouten|17.02.15|18:27

welke vestiging van connexxion moet ik wezen kasn zo rijden heb pas dus dat is geen probleem

Richard te Brinke|18.02.15|09:54

Bel gewoon even naar Connexxion Taxi Services. Daar kunnen ze je vast verder helpen.

Tineke Boer|19.02.15|11:42

ze zitten in apeldoorn heb zondag al gereden daar..was wel leuk nieuwe omgeving…nieuwe mensen….

Dochterbedrijven WdK failliet, Regiotaxi Gelderland weer op gang | TaxiPro
Groengas, voertuig, Willemsen, de Koning, CNG, taxi, taxibedrijf

Dochterbedrijven WdK failliet, Regiotaxi Gelderland weer op gang

De vijf bedrijfsonderdelen van Willemsen de Koning die het Regiotaxi Gelderland-vervoer uitvoerden, zijn vrijdag failliet verklaard. De nieuwe vervoerders Connexxion, DVG en Noot zijn vervroegd begonnen als vervanger. Het moederbedrijf van WdK is voorlopig nog buiten schot gebleven. Al zal de juridische strijd met de provincie Gelderland verre van over zijn. Want Willemsen de Koning BV had immers het Regiotaxi-contract en draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering.

Sinds dit weekend is het vervoer met Regiotaxi Gelderland gefaseerd op gang gebracht. De meest kwetsbare groep reizigers kon al vrij snel weer ritten bestellen. Daarbij ging het om rolstoelgebruikers, reizigers met een visuele beperking en reizen van en naar het ziekenhuis. Ook de reeds bestelde ritten van overige reizigers werdenweer uitgevoerd.

Regiotaxi Gelderland

Sinds maandag kunnen alle reizigers weer ritten met Regiotaxi Gelderland bestellen. Reizigers wordt wel verzocht de rit zo vroeg mogelijk te bestellen. Bij voorkeur een dag van tevoren.

“De afgelopen periode is dag en nacht gewerkt aan de uitvoering van het noodscenario voor vervangend vervoer. Dat lag al enige tijd klaar, omdat vervoerder Willemsen de Koning eerder had gedreigd het vervoer te staken”, meldt de provincie.

Vervoerders

De ritten worden uitgevoerd door de vervoerders die oorspronkelijk pas vanaf 1 juli aanstaande aan de slag zouden gaan. Het gaat om DVG BV voor de regio’s FoodValley (voorheen De Vallei) en Rivierenland. Noot BV Ede doet dat in de Achterhoek en Connexxion in de Stedendriehoek.

Gedeputeerde Conny Bieze is erg blij dat reizigers die afhankelijk zijn van de regiotaxi zo snel weer geholpen kunnen worden. Ze is ook erg tevreden over de samenwerking met de nieuwe vervoerders. “Dat ze bereid zijn de uitvoering van duizenden ritten per dag na zo’n korte voorbereiding op zich te willen nemen, verdient grote waardering.”

Doorstart

“Bij een volledige doorstart zullen we nog wel ergens tegenaan lopen. Helemaal vlekkeloos zal het niet gaan”, zegt Anthony van Vulpen, manager van Regiotaxi Gelderland. “We vragen daar begrip voor.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Dochterbedrijven WdK failliet, Regiotaxi Gelderland weer op gang”

Hans Landman|17.02.15|12:12

Dit toont maar weer eens de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit aan binnen onze branche. Waar de nood aan de man is wordt keihard gewerkt om oplossingen te creëren voor reizigers. Daar moeten we toch met zijn allen trots op zijn.

Jan Doorn|17.02.15|12:42

Wie dacht bij Regiotaxi Salland goed te zitten…..
Ik hoop dat deze chauffeurs deze keer buiten schot blijven. eerst vorig jaar TCR failliet, nu (misschien) dit weer.
Duimen maar!

willem schouten|17.02.15|18:27

welke vestiging van connexxion moet ik wezen kasn zo rijden heb pas dus dat is geen probleem

Richard te Brinke|18.02.15|09:54

Bel gewoon even naar Connexxion Taxi Services. Daar kunnen ze je vast verder helpen.

Tineke Boer|19.02.15|11:42

ze zitten in apeldoorn heb zondag al gereden daar..was wel leuk nieuwe omgeving…nieuwe mensen….