taxi, belgie

Taxi’s voeren 25.000 belbusritten uit in Belgisch Limburg

Taxi’s hebben in Belgisch Limburg in totaal 25.000 belbusritten uitgevoerd namens OV-bedrijf De Lijn Limburg. Dat is een lichte stijging ten opzicht van vorig jaar. De omzet bedroeg 527.500 euro; een gemiddelde van ruim 21 euro per rit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van An Christaens (CD&V).

Taxi’s rijden namens de belbus in 32 Limburgse gemeenten in België. Het aantal uitgevoerde taxiritten lag in 2014 lager dan in 2013, toen er 27.250 werden uitgevoerd, maar hoger dan in 2012, toen het nog ging om 24.000 ritten.

Belbusgebieden

Het aantal belbusgebieden waar een taxi kan worden ingezet, is wel flink gestegen in 2012. Daardoor werd het aantal ritten verdubbeld, net zoals de kosten. Toch is het OV-bedrijf zeer tevreden over het systeem, dat uniek is in Vlaanderen.

Volgens de vervoerder is het een kostenefficiënte oplossing om openbaar vervoer te kunnen aanbieden in regio’s met een diffuus verplaatsingspatroon en met een laag reizigerspotentieel. De belbussen rijden vooral tijdens de daluren. Over de inzet van taxi’s worden bovendien weinig tot geen klachten ontvangen van reizigers, meldt De Morgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi’s voeren 25.000 belbusritten uit in Belgisch Limburg | TaxiPro
taxi, belgie

Taxi’s voeren 25.000 belbusritten uit in Belgisch Limburg

Taxi’s hebben in Belgisch Limburg in totaal 25.000 belbusritten uitgevoerd namens OV-bedrijf De Lijn Limburg. Dat is een lichte stijging ten opzicht van vorig jaar. De omzet bedroeg 527.500 euro; een gemiddelde van ruim 21 euro per rit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van An Christaens (CD&V).

Taxi’s rijden namens de belbus in 32 Limburgse gemeenten in België. Het aantal uitgevoerde taxiritten lag in 2014 lager dan in 2013, toen er 27.250 werden uitgevoerd, maar hoger dan in 2012, toen het nog ging om 24.000 ritten.

Belbusgebieden

Het aantal belbusgebieden waar een taxi kan worden ingezet, is wel flink gestegen in 2012. Daardoor werd het aantal ritten verdubbeld, net zoals de kosten. Toch is het OV-bedrijf zeer tevreden over het systeem, dat uniek is in Vlaanderen.

Volgens de vervoerder is het een kostenefficiënte oplossing om openbaar vervoer te kunnen aanbieden in regio’s met een diffuus verplaatsingspatroon en met een laag reizigerspotentieel. De belbussen rijden vooral tijdens de daluren. Over de inzet van taxi’s worden bovendien weinig tot geen klachten ontvangen van reizigers, meldt De Morgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.