Willemsen de Koning, Personenvervoer, Arnhem, taxi

Collectief vervoer Nissewaard van RMC naar Willemsen de Koning

Het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) in de gemeente Nissewaard is voorlopig gegund aan vervoerder Willemsen de Koning. De gunning telt voor de jaren 2016 en 2017. Het CVV is een voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. WdK neemt het vervoer over van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC). Naar verwachting wordt op 17 december 2015 de gunning definitief.

Volgens Europese wetgeving zijn gemeenten verplicht het CVV minimaal één keer per vier jaar opnieuw aan te besteden. De gemeente Nissewaard is eind augustus 2015 gestart met de aanbesteding van het CVV voor de jaren 2016 en 2017. Op 24 november heeft het college een besluit genomen over de voorlopige gunning van het CVV. De keuze viel daarbij dus op Willemsen de Koning personenvervoer. Tot 17 december 2015 krijgen de andere inschrijvers de gelegenheid op de voorlopige gunning te reageren.

Overgangsregeling personeel

Tot 1 februari 2016 verzorgt RMC het vervoer. Voor de gebruikers verandert er tot die datum niets. Zoals voorgeschreven in de overgangsregeling in de CAO Taxivervoer zal Willemsen de Koning minimaal 75 procent van het personeel van de huidige vervoerder een baan aanbieden.

Op 17 december neemt het college het besluit over de definitieve gunning. In de eerste week van januari ontvangen de cliënten een brief van de gemeente Nissewaard waarin zij verder worden geïnformeerd over de (beleids)veranderingen die vanaf 1 februari 2016 voor het CVV gelden. In de loop van januari ontvangen de cliënten een uitgebreider informatiepakket van de nieuwe vervoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Collectief vervoer Nissewaard van RMC naar Willemsen de Koning”

Huib van der Kleij|30.11.15|17:43

Laat wdk lekker in zijn sop gaar koken voor een rit van 2 km auto uit Arnhem laten komen.Als RMC zou ik geen ritten voor hun doen of tegen normale tarieven.Dit vervoer mag je niet combineren met bijv. Valys.Of de RMC moet aandelen van wdk hebben.

Ewout Voetelink|30.11.15|17:50

Te gek voor woorden ! belachelijk !

Joke Van der Wal|01.12.15|16:06

Ik vind het belachelijk , dat een vervoeder uit Arnhem hier in Sijkenisse en omstreken komt te rijden. Is al een paar keer failliet gegaan, nou maak hier dan je borst maar nat!!!!!!!

Collectief vervoer Nissewaard van RMC naar Willemsen de Koning | TaxiPro
Willemsen de Koning, Personenvervoer, Arnhem, taxi

Collectief vervoer Nissewaard van RMC naar Willemsen de Koning

Het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) in de gemeente Nissewaard is voorlopig gegund aan vervoerder Willemsen de Koning. De gunning telt voor de jaren 2016 en 2017. Het CVV is een voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. WdK neemt het vervoer over van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC). Naar verwachting wordt op 17 december 2015 de gunning definitief.

Volgens Europese wetgeving zijn gemeenten verplicht het CVV minimaal één keer per vier jaar opnieuw aan te besteden. De gemeente Nissewaard is eind augustus 2015 gestart met de aanbesteding van het CVV voor de jaren 2016 en 2017. Op 24 november heeft het college een besluit genomen over de voorlopige gunning van het CVV. De keuze viel daarbij dus op Willemsen de Koning personenvervoer. Tot 17 december 2015 krijgen de andere inschrijvers de gelegenheid op de voorlopige gunning te reageren.

Overgangsregeling personeel

Tot 1 februari 2016 verzorgt RMC het vervoer. Voor de gebruikers verandert er tot die datum niets. Zoals voorgeschreven in de overgangsregeling in de CAO Taxivervoer zal Willemsen de Koning minimaal 75 procent van het personeel van de huidige vervoerder een baan aanbieden.

Op 17 december neemt het college het besluit over de definitieve gunning. In de eerste week van januari ontvangen de cliënten een brief van de gemeente Nissewaard waarin zij verder worden geïnformeerd over de (beleids)veranderingen die vanaf 1 februari 2016 voor het CVV gelden. In de loop van januari ontvangen de cliënten een uitgebreider informatiepakket van de nieuwe vervoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Collectief vervoer Nissewaard van RMC naar Willemsen de Koning”

Huib van der Kleij|30.11.15|17:43

Laat wdk lekker in zijn sop gaar koken voor een rit van 2 km auto uit Arnhem laten komen.Als RMC zou ik geen ritten voor hun doen of tegen normale tarieven.Dit vervoer mag je niet combineren met bijv. Valys.Of de RMC moet aandelen van wdk hebben.

Ewout Voetelink|30.11.15|17:50

Te gek voor woorden ! belachelijk !

Joke Van der Wal|01.12.15|16:06

Ik vind het belachelijk , dat een vervoeder uit Arnhem hier in Sijkenisse en omstreken komt te rijden. Is al een paar keer failliet gegaan, nou maak hier dan je borst maar nat!!!!!!!