regiotaxi, deeltaxi, taxibus, taxichauffeur

Reizigers gaan meer betalen voor deeltaxi in regio Breda

Duizenden gebruikers van de deeltaxi in de regio Breda gaan vanaf volgend jaar meer betalen. Door aanpassing van de tariefberekening kunnen de kosten oplopen, met name voor inwoners van Breda zelf. Vanaf 1 januari 2016 wordt de ritprijs niet meer per zone, maar per kilometer bepaald. Dit kan ervoor zorgen dat een deel van de reizigers tot enkele honderden euro’s per jaar méér kwijt is.

De lokale overheden in onder meer Breda en Oosterhout hebben besloten dat het deeltaxivervoer volgend jaar per kilometer moet worden betaald. Dit is volgens betrokken partijen een eerlijkere manier van prijsbepaling, omdat op deze manier alleen wordt betaald voor de gereden kilometers, schrijft dagblad BN/De Stem.

Overgangsregeling

Vooral voor inwoners van Breda pakt dit minder gunstig uit, omdat de gehele stad momenteel nog als één zone wordt gezien. Wanneer binnen de stad enkele kilometers wordt gereisd, betalen ze nu nog één strip wat in veel gevallen goedkoper is dan betalen per kilometer.

De gemeente Breda heeft plannen voor een overgangsregeling. Hierbij krijgen gebruikers met een WMO-indicatie tegemoetkoming in de kosten. De extra kosten die voortvloeien uit de tariefswijziging worden gedurende één jaar vergoed. Vanaf 2017 vervalt deze regeling en komen de kosten volledig voor rekening van de gebruiker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Reizigers gaan meer betalen voor deeltaxi in regio Breda | TaxiPro
regiotaxi, deeltaxi, taxibus, taxichauffeur

Reizigers gaan meer betalen voor deeltaxi in regio Breda

Duizenden gebruikers van de deeltaxi in de regio Breda gaan vanaf volgend jaar meer betalen. Door aanpassing van de tariefberekening kunnen de kosten oplopen, met name voor inwoners van Breda zelf. Vanaf 1 januari 2016 wordt de ritprijs niet meer per zone, maar per kilometer bepaald. Dit kan ervoor zorgen dat een deel van de reizigers tot enkele honderden euro’s per jaar méér kwijt is.

De lokale overheden in onder meer Breda en Oosterhout hebben besloten dat het deeltaxivervoer volgend jaar per kilometer moet worden betaald. Dit is volgens betrokken partijen een eerlijkere manier van prijsbepaling, omdat op deze manier alleen wordt betaald voor de gereden kilometers, schrijft dagblad BN/De Stem.

Overgangsregeling

Vooral voor inwoners van Breda pakt dit minder gunstig uit, omdat de gehele stad momenteel nog als één zone wordt gezien. Wanneer binnen de stad enkele kilometers wordt gereisd, betalen ze nu nog één strip wat in veel gevallen goedkoper is dan betalen per kilometer.

De gemeente Breda heeft plannen voor een overgangsregeling. Hierbij krijgen gebruikers met een WMO-indicatie tegemoetkoming in de kosten. De extra kosten die voortvloeien uit de tariefswijziging worden gedurende één jaar vergoed. Vanaf 2017 vervalt deze regeling en komen de kosten volledig voor rekening van de gebruiker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.