regiotaxi, taxi, taxichauffeur

Nieuw vervoerssysteem in de maak in regio FoodValley

De coördinatie van het regiotaxivervoer van een aantal Gelderse gemeenten gaat vanaf 2017 over van de provincie Gelderland naar de regio FoodValley. Vanaf volgend jaar worden dan ook verschillende vormen van vervoer geïntegreerd. De Valleihopper is de naam van het nieuwe vervoerssysteem in de regio FoodValley.

Om zich voor te bereiden op de nieuwe taak heeft de regio inmiddels een contract gesloten met een regiecentrale, die de functie van callcenter vervult en de planning van het vervoer regelt.Transvision is de partij die de regiecentrale uitvoert. Ook is FoodValley gestart met een aanbesteding waarin gezocht wordt naar vervoerders die het regiovervoer, maar ook het leerlingenvervoer in de regio willen uitvoeren. Het leerlingenvervoer regelen de gemeenten nu nog zelf.

Aanbesteding

De looptijd van het contract is twee jaar. In de aanbesteding zit nu het regiotaxivervoer voor de hele regio FoodValley en het leerlingenvervoer voor Wageningen. En vanaf de zomer 2017 ook het leerlingenvervoer van de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Ede, Renswoude en Scherpenzeel. Mogelijk wordt de Valleihopper in de toekomst nog uitgebreid met andere vormen van doelgroepenvervoer.

De regio FoodValley is een samenwerkingsverband van de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. De overgang van doelgroepenvervoer van provincie naar gemeenten is een uitvloeisel van de samenwerkingsovereenkomst Basismobiliteit die de regio FoodValley vorig jaar ondertekende met de provincie. Onder de basismobiliteit valt onder meer de Regiotaxi.

Auteur: Yvonne Ton

2 reacties op “Nieuw vervoerssysteem in de maak in regio FoodValley”

Johan Zevenbergen|17.05.16|16:46

Pfffffff, wat is er mis met een telefoontje naar de plaatselijke taxi ondernemer?

Willem van der Kooij|08.07.16|00:43

Vorig jaar hebben enkele vervoerders ad hoc de ritten van de Regiotaxi overgenomen na het faillissement van Willemsen & De Koning. En naar mijn weten is dit naar volle tevredenheid van de klanten verlopen. Het zou sympathiek geweest zijn als deze vervoerders zouden zijn beloond met een verlenging van de concessie. In januari a.s. breekt er nu wéér een periode aan van gewenning, kinderziektes en ook van onzekerheid voor de chauffeurs. Jammer!
Willem van der Kooij