Regiotax, Holland Rijnland

DVG houdt Regiotaxi Holland Rijnland in portfolio

De Vier Gewesten zal de komende twee jaar wederom het regiotaxivervoer in Holland Rijnland verzorgen. Aan de groep franchisenemers die het vervoer nu al verzorgt worden er nog enkele toegevoegd per 1 januari 2017.

Het huidige contract voor de Regiotaxi Holland Rijnland loopt op 31 december van dit jaar af.De veertien gemeenten in de regio besloten in het voorjaar van 2016 een nieuwe aanbesteding te starten. Deze zomer kregen vervoerders via een Europese aanbesteding de gelegenheid een offerte uit te brengen voor  het verzorgen van het Regiotaxi-vervoer.

Kwaliteit

Holland Rijnland stelde vooraf een Programma van Eisen op waaraan het vervoer moet voldoen. Vier vervoersbedrijven toonden belangstelling om het Regiotaxivervoer in de regio Holland Rijnland de komende jaren uit te voeren. Een beoordelingscommissie beoordeelde de offertes waarin stond beschreven op welke wijze de aanbieders het vervoer wilden vormgeven. Hierbij keek de commissie naar de aangeboden kwaliteit van diverse vervoersonderdelen in relatie tot het Programma van Eisen.

De offerte van De Vier Gewesten werd als beste beoordeeld. De uitvoering van het vervoer is in handen van de vervoersbedrijven die ook de afgelopen jaren in de regio de Regiotaxi verzorgden. Dit zijn A-Tax de Vries (uit Hillegom en Leiden), Taxi Brouwer (uit Noordwijk), Taxi Hogenboom (uit Roelofarendsveen) en Van der Laan (uit Nieuwkoop). Naast deze bedrijven worden nu ook het Taxibedrijf Van de Pol (uit Gouda, Woerden en de Meern) en Taxi W. van de Heuvel (uit Benthuizen) voor de Regiotaxi ingezet.

Mogelijk verlenging

De nieuwe contractperiode duurt voorlopig twee jaar. De mogelijkheid bestaat dat deze periode wordt verlengd met tweemaal twee jaar. Dit is afhankelijk van hoe de samenwerking met de provincie verloopt in dit vervoersysteem, maar ook van de subsidiëring door de provincie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

DVG houdt Regiotaxi Holland Rijnland in portfolio | TaxiPro
Regiotax, Holland Rijnland

DVG houdt Regiotaxi Holland Rijnland in portfolio

De Vier Gewesten zal de komende twee jaar wederom het regiotaxivervoer in Holland Rijnland verzorgen. Aan de groep franchisenemers die het vervoer nu al verzorgt worden er nog enkele toegevoegd per 1 januari 2017.

Het huidige contract voor de Regiotaxi Holland Rijnland loopt op 31 december van dit jaar af.De veertien gemeenten in de regio besloten in het voorjaar van 2016 een nieuwe aanbesteding te starten. Deze zomer kregen vervoerders via een Europese aanbesteding de gelegenheid een offerte uit te brengen voor  het verzorgen van het Regiotaxi-vervoer.

Kwaliteit

Holland Rijnland stelde vooraf een Programma van Eisen op waaraan het vervoer moet voldoen. Vier vervoersbedrijven toonden belangstelling om het Regiotaxivervoer in de regio Holland Rijnland de komende jaren uit te voeren. Een beoordelingscommissie beoordeelde de offertes waarin stond beschreven op welke wijze de aanbieders het vervoer wilden vormgeven. Hierbij keek de commissie naar de aangeboden kwaliteit van diverse vervoersonderdelen in relatie tot het Programma van Eisen.

De offerte van De Vier Gewesten werd als beste beoordeeld. De uitvoering van het vervoer is in handen van de vervoersbedrijven die ook de afgelopen jaren in de regio de Regiotaxi verzorgden. Dit zijn A-Tax de Vries (uit Hillegom en Leiden), Taxi Brouwer (uit Noordwijk), Taxi Hogenboom (uit Roelofarendsveen) en Van der Laan (uit Nieuwkoop). Naast deze bedrijven worden nu ook het Taxibedrijf Van de Pol (uit Gouda, Woerden en de Meern) en Taxi W. van de Heuvel (uit Benthuizen) voor de Regiotaxi ingezet.

Mogelijk verlenging

De nieuwe contractperiode duurt voorlopig twee jaar. De mogelijkheid bestaat dat deze periode wordt verlengd met tweemaal twee jaar. Dit is afhankelijk van hoe de samenwerking met de provincie verloopt in dit vervoersysteem, maar ook van de subsidiëring door de provincie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.