PlusOV

Vervoer scholen en dagbesteding Stedendriehoek naar PlusOV

Bron: site PlusOV

Vanaf 21 augustus zal PlusOV het vervoer van leerlingen en cliënten dagbesteding in acht Gelderse gemeenten én Deventer voor zijn rekening nemen. Het vervoer zelf wordt uitgevoerd door Willemsen-de Koning en Taxi Witteveen. De komende tijd worden ouders en verzorgers van de veranderingen op de hoogte gebracht.

Naast Deventer gaat het om de gemeenten Apeldoorn, Epe, Brummen, Voorst, Lochem, Zutphen, Hattem en Heerde. Gezamenlijk vormen zij De Stedendriehoek en nemen zij deel in de Vervoerscentrale Stedendriehoek. En daar wordt weer de systeemnaam PlusOV voor gebruikt. De voertuigen en chauffeurs worden vooral ingezet voor de uitvoering van het routevervoer, maar soms ook voor het vraagafhankelijk vervoer.

Zes percelen

Eerder werd de uitbreiding van de vervoerscapaciteit van PlusOV aanbesteed. Uit dat traject kwamen WdK en Witteveen als winnaars tevoorschijn. De ingekochte capaciteit betreft zo’n 350 voertuigen. Deze worden ingezet over zes verschillende percelen. De contracten gaan in op 1 augustus en lopen dan twee jaar, met de optie om ze nog tweemaal te verlengen.

Dat WdK en Witteveen deze aanbesteding wonnen, betekent voor een deel van de reizigers dat zij vanaf 21 augustus met een andere vervoerder of chauffeur te maken hebben. “PlusOV stelt alles in het werk om de overgang naar de nieuwe situatie probleemloos te laten verlopen. Onderdeel hiervan is de persoonlijke kennismaking door chauffeurs in de week voor de start van het vervoer”, zo laat de organisatie weten. In de week voor de start komen chauffeurs persoonlijk kennismaken met kinderen en hun ouders.

Activiteiten uitgebreid

In totaal wordt door deze veranderingen het reizigersbestand van OVPlus met zo’n 1.500 mensen uitgebreid. In de gemeente Epe is per 1 augustus al begonnen met het vervoer van en naar zorginstellingen voor dagbesteding. Op 1 januari van dit jaar breidde PlusOV zijn activiteiten ook al uit, toen met wat voorheen bekend stond als het regiotaxivervoer. Een klein halfjaar eerder werd begonnen met het leerlingenvervoer en een klein deel van het zorgvervoer in Apeldoorn.

Wil je alles weten over de ontwikkelingen in het Nederlandse doelgroepenvervoer? Meld je dan nu aan voor het Nationaal Congres Contractvervoer op donderdag 12 oktober in Expo Houten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Vervoer scholen en dagbesteding Stedendriehoek naar PlusOV”

Dik van Dalen|01.08.17|13:20

Hopen dat het goed gaat.
Wanneer het afgelopen half jaar in Apeldoorn een graadmeter is, maak dan je borst maar nat…

Dik van Dalen|21.08.17|19:39

Nou, alles waar men bang voor was is uitgekomen…. Wat een dramatische puinhoop!

Peter Mensink|22.08.17|07:41

Bij ons ook een drama. Julian begint dinsdag op zijn nieuwe school.
Vorige week gebeld….. 45 wachten … we zijn nog bezig met de planning, de chauffeur komt langs voor kennismaking.
Maandag nog geen reactie en nogmaals gebeld … 90 min wachten … sorry Julian staat niet op de lijst, de gemeente heeft nog niet alle gegevens door gegeven.
Gemeente gebeld, hebben de gegevens doorgegeven.
Nogmaals gebeld … 90 min wachten … de route is nog niet aangepast, dit kost 3 dagen.

Met ouder gespr