DVG, kantoor, franchisegever, taxiorganisatie, vervoerder

Overijsselse gemeenten gunnen vervoer aan DVG

De gemeenten Staphorst, Kampen en Zwartewaterland hebben hun wmo- en leerlingenvervoer definitief gegund aan De Vier Gewesten (DVG). 

Uit de aanbesteding kwam in februari een voorlopige winnaar voort. Deze kan de opdracht “door omstandigheden” echter niet uitvoeren, zo melden de gemeenten. Daardoor is her vervoer nu definitief gegund aan DVG, dat in het kader van de overeenkomst onder meer zal investeren op goede kwaliteit van het maatwerkvervoer en op duurzaamheid. Een deel van de taxibussen gaat bijvoorbeeld rijden op groen gas.

DVG gaat als eerste in Kampen aan de slag. Dat gaat gebeuren vanaf 1 augustus aanstaande. De contracten met de huidige vervoerders in Staphorst en Zwartewaterland lopen nog door tot de zomer van 2019; daarna zal DVG het stokje overnemen.

Lees ook: ‘Voor taxibedrijven is het steeds vaker alles of niets’

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.