Wethouder Kavita Parbhudayal van Den Haag

Taxibus Den Haag verder als AV 070

Het wmo-vervoer in Den Haag gaat per 1 juni verder onder de nieuwe naam AV 070. Op de genoemde datum neemt Noot het vervoer over van Connexxion.

Die laatste heeft het wmo-vervoer in Den Haag de afgelopen vier jaar voor zijn rekening genomen. Connexxion nam in 2015 het werk over van HTM. Op de aanbesteding voor de komende jaren schreven vier partijen in, waar Noot als winnaar uit tevoorschijn kwam. De opdracht kent een vaste looptijd van twee jaar en drie maanden. Daarna kan er nog twee keer met een jaar worden verlengd, tot en met uiterlijk 31 augustus 2023.

Aanvullend vervoer

De gemeente Den Haag meldt dat Noot ook het personeel van Connexxion overneemt voor deze opdracht. Bij een nieuwe vervoerder hoort ook een nieuwe naam. Per 1 juni verdwijnt de naam Taxibus. Inwoners van de gemeente konden suggesties doen voor de nieuwe naam, met AV 070 als resultaat. AV staat voor aanvullend vervoer, 070 voor het netnummer van Den Haag. Jaarlijks maken er zo’n 15.000 mensen gebruik van dit wmo-vervoer, dat voor een flink deel met elektrische personenauto’s zal worden verzorgd.

Voorziening

Wethouder Kavita Parbhudayal: “De Taxibus is een bekend begrip in Den Haag. Toch past deze voorziening een nieuwe naam. Want het is geen echte taxi, maar een voorziening waarbij mensen samen worden vervoerd en dus op verschillende plaatsen worden opgehaald. In Den Haag moet iedereen de zorg krijgen die hij of zij nodig heeft. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in Den Haag mee kan doen.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

1 reactie op “Taxibus Den Haag verder als AV 070”

Peter Vriens|14.05.19|13:27

Geen echte Taxi maar voorziening ?
Betekend dit dat deze voorziening niet vergunning plichtig is, maar dat er wel vervoer tegen betaling (Taxivervoer) door vrijwilligers geleverd gaat worden?
Op verschillende plaatsen mensen ophalen is niet meer of minder dan vervoer, betaald per zitplaats.
Ben dan ook benieuwd waarom deze nieuwe naam bedacht is en of het vervoer gedoogd gaat worden door I&M wanneer er geen Taxi’s ingezet gaan worden voor dit vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.