Taxibus Noot

Noot in gebreke gesteld voor leerlingenvervoer in vijf gemeenten

De regio Duin- en Bollenstreek heeft Noot in gebreke gesteld inzake het leerlingenvervoer in vijf gemeenten. Omdat de vervoerder kampt met een tekort aan chauffeurs, wordt een flink deel van de kinderen in grotere bussen vervoerd dan was afgesproken.

De opdracht in kwestie betreft het leerlingenvervoer in Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen. Tijdens de implementatie heeft Noot aangegeven dat het niet is gelukt om voldoende chauffeurs te werven om alle ritten te kunnen uitvoeren met busjes voor maximaal acht inzittenden. Daarom is een tijdelijke oplossing bedacht waarbij kinderen indien nodig in grotere bussen worden vervoerd. Maar dat is niet zoals het was afgesproken, schrijft het college van burgemeester en wethouders van Katwijk aan de gemeenteraad.

Geen alternatieven mogelijk

“Als gemeente Katwijk en als regio vinden wij dit een zeer onwenselijke situatie. We zijn zeer laat door taxibedrijf Noot voor het voldongen feit gesteld dat ze niet aan de aanbestedingseisen hebben kunnen voldoen. We hebben taxibedrijf Noot dan ook als regio Duin- en Bollenstreek in gebreke gesteld. We willen van Noot snel een oplossing, maar op dit moment zijn er volgens Noot en ook volgens onze eigen quick scan voor de start van het schooljaar helaas geen alternatieven mogelijk. Er is op deze korte termijn geen andere optie dan de kinderen in de grotere bussen naar school te vervoeren. Dit betreuren wij enorm.”

Zo snel mogelijk opgelost

De brief is van ruim een week geleden maar in de situatie zoals de gemeente Katwijk die schetst is niets veranderd. Van de zijde van Noot is er geen behoefte om iets aan de brief van B&W toe te voegen. Aan de vervoerder is duidelijk gemaakt dat de situatie zo snel mogelijk moet worden opgelost. Uiterlijk op 1 november moeten alle leerlingen weer in busjes voor acht personen worden vervoerd. Lukt dat niet, dan zijn de kosten die gemeenten moeten maken om het vervoer wel zoals afgesproken te regelen voor de vervoerder. In het uiterste geval wordt de overeenkomst met Noot ontbonden.

Op 10 oktober draait het Nationaal Congres Contractvervoer om actuele thema’s in het doelgroepenvervoer. Aan bod komen onder meer regiecentrales, de integratie met openbaar vervoer en lessen uit de de praktijk. Aanmelden voor deelname kan nog tot en met 9 september tegen een aanzienlijke korting.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Noot in gebreke gesteld voor leerlingenvervoer in vijf gemeenten”

patrick willems|06.09.19|07:59

in de haagse regio met aanvullend ov ook een bende en met klachten doen ze niks