Taxibus, brandweer. Foto: Venema Media

Rolstoelpassagier uit taxibusje bevrijd door brandweer

Taxibus, brandweer. Foto: Venema Media

In Sappemeer heeft de brandweer een passagier in een rolstoel uit een taxibusje bevrijd. Het voertuig was in een diepe plas beland en kon geen kant meer op.

De brandweer kreeg zondag aan het einde van de middag de melding dat een taxibusje op eigen kracht niet verder kon en dat de in een rolstoel gezeten passagier het voertuig bovendien niet zelfstandig kon verlaten. Even daarvoor had het taxibusje het terrein van Nieuw Woelwijck willen verlaten, een dorpsgemeenschap van mensen met een verstandelijke handicap. Dat bleek via de gekozen route echter niet te kunnen, omdat zich aldaar een paaltje bevindt.

Niemand gewond

Het voertuig moest dus keren, maar kwam bij die handeling in een diepe plas terecht. De diepte was zodanig dat het voertuig niet meer voor- of achteruit kon. De brandweer moest er aan te pas komen om de passagier in rolstoel uit het busje te halen. Voor het verplaatsen van het voertuig zelf werd een bergingsbedrijf ingeschakeld. Bij het voorval raakte niemand gewond.

Foto: Venema Media

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Rolstoelpassagier uit taxibusje bevrijd door brandweer | TaxiPro
Taxibus, brandweer. Foto: Venema Media

Rolstoelpassagier uit taxibusje bevrijd door brandweer

Taxibus, brandweer. Foto: Venema Media

In Sappemeer heeft de brandweer een passagier in een rolstoel uit een taxibusje bevrijd. Het voertuig was in een diepe plas beland en kon geen kant meer op.

De brandweer kreeg zondag aan het einde van de middag de melding dat een taxibusje op eigen kracht niet verder kon en dat de in een rolstoel gezeten passagier het voertuig bovendien niet zelfstandig kon verlaten. Even daarvoor had het taxibusje het terrein van Nieuw Woelwijck willen verlaten, een dorpsgemeenschap van mensen met een verstandelijke handicap. Dat bleek via de gekozen route echter niet te kunnen, omdat zich aldaar een paaltje bevindt.

Niemand gewond

Het voertuig moest dus keren, maar kwam bij die handeling in een diepe plas terecht. De diepte was zodanig dat het voertuig niet meer voor- of achteruit kon. De brandweer moest er aan te pas komen om de passagier in rolstoel uit het busje te halen. Voor het verplaatsen van het voertuig zelf werd een bergingsbedrijf ingeschakeld. Bij het voorval raakte niemand gewond.

Foto: Venema Media

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.