Van Driel-bussen

Leerlingenvervoer drie gemeenten gegund aan Van Driel

Vervoersservice Van Driel neemt vanaf 1 augustus voor in elk geval twee jaar het leerlingenvervoer in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert voor zijn rekening. De opdracht kan daarna nog drie keer met een jaar worden verlengd door de gemeenten.

Dat is de uitkomst van een aanbesteding die onlangs werd afgerond. Of er na de initiële looptijd wordt verlengd, hangt niet alleen van de goede prestaties van de vervoerder af. Waarschijnlijk fuseert Cuijk in januari 2022 met twee andere gemeenten. Het is nog niet duidelijk of naast Cuijk één van de andere twee gemeenten in deze aanbesteding aan de fusie zal deelnemen. Als daar meer over bekend is, kunnen de individuele gemeenten ook concreet iets zeggen over hun wensen en mogelijkheden om de contracten te verlengen.

Duurzaamheid

Het ging in deze aanbesteding om twee percelen die dus allebei door Van Driel in de wacht zijn gesleept. Er is op vier criteria gegund, waarvan de inschrijfprijs voor 40 procent meetelde. Communicatie, duurzaamheid en personeel telden elk voor 20 procent mee. Bij duurzaamheid ging het dan specifiek om de waardering voor de inzet van duurzaam materieel, terwijl op het vlak van personeel waarde wordt gehecht aan de inzet van vaste chauffeurs en het werken met vaste contactpersonen bij de vervoerder.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.