AOV Amsterdam

Amsterdamse zorgverleners met AOV-taxi’s naar het werk

Foto bij nieuwsbericht gemeente Amsterdam

Amsterdamse zorgverleners die werkzaam zijn in de bestrijding van de coronacrisis mogen voorlopig gratis met het Aanvullend Openbaar Vervoer reizen. De gemeente heeft ingestemd met een voorstel van RMC en Transvision, de bedrijven die het AOV verzorgen.

Het AOV is er normaal voor ouderen en mensen met een beperking die van taxivervoer afhankelijk zijn. Maar door de coronacrisis wordt er momenteel nauwelijks van de dienst gebruik gemaakt. De uitvoerende partijen hadden daarom voorgesteld om voorlopig zorgverleners te gaan vervoeren. Burgemeester en wethouders zijn daarmee akkoord gegaan. “Zo helpen we het zorgpersoneel in deze zware tijden hun belangrijke taak voor de stad uit te voeren.”

Strenge eisen qua hygiëne

Er wordt immers nog nauwelijks gebruik gemaakt van het sociale en recreatieve vervoer, terwijl de zorgverleners zelf steeds minder met het reguliere openbaar vervoer reizen. Daarom is dit een goede tussenoplossing, al is de uitvoering niet vrijblijvend. “Voor het vervoer gelden uiteraard strenge eisen qua hygiëne en de geldende RIVM-richtlijnen. Zo zijn gecombineerde ritten met meerdere personen tegelijk in principe niet mogelijk. Ook zijn de taxi’s en busjes inmiddels voorzien van een glazen wand, en zitten de passagiers op de voorgeschreven 1,5 meter afstand van de chauffeur.”

Amsterdam en omgeving

Zorginstellingen kunnen dit vervoer via het samenwerkingsverband van zorginstellingen in de regio Amsterdam, de SIGRA, voor hun medewerkers aanvragen. De regeling is bedoeld voor zorgpersoneel dat werkt in de coronabestrijding en in Amsterdam of directe omgeving woont. De chauffeurs van AOV halen de zorgverleners op en brengen ze naar hun bestemming zonder dat ze hiervoor kosten in rekening brengen. Het gaat om vervoer van huis naar werk en andersom.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Amsterdamse zorgverleners met AOV-taxi’s naar het werk | TaxiPro
AOV Amsterdam

Amsterdamse zorgverleners met AOV-taxi’s naar het werk

Foto bij nieuwsbericht gemeente Amsterdam

Amsterdamse zorgverleners die werkzaam zijn in de bestrijding van de coronacrisis mogen voorlopig gratis met het Aanvullend Openbaar Vervoer reizen. De gemeente heeft ingestemd met een voorstel van RMC en Transvision, de bedrijven die het AOV verzorgen.

Het AOV is er normaal voor ouderen en mensen met een beperking die van taxivervoer afhankelijk zijn. Maar door de coronacrisis wordt er momenteel nauwelijks van de dienst gebruik gemaakt. De uitvoerende partijen hadden daarom voorgesteld om voorlopig zorgverleners te gaan vervoeren. Burgemeester en wethouders zijn daarmee akkoord gegaan. “Zo helpen we het zorgpersoneel in deze zware tijden hun belangrijke taak voor de stad uit te voeren.”

Strenge eisen qua hygiëne

Er wordt immers nog nauwelijks gebruik gemaakt van het sociale en recreatieve vervoer, terwijl de zorgverleners zelf steeds minder met het reguliere openbaar vervoer reizen. Daarom is dit een goede tussenoplossing, al is de uitvoering niet vrijblijvend. “Voor het vervoer gelden uiteraard strenge eisen qua hygiëne en de geldende RIVM-richtlijnen. Zo zijn gecombineerde ritten met meerdere personen tegelijk in principe niet mogelijk. Ook zijn de taxi’s en busjes inmiddels voorzien van een glazen wand, en zitten de passagiers op de voorgeschreven 1,5 meter afstand van de chauffeur.”

Amsterdam en omgeving

Zorginstellingen kunnen dit vervoer via het samenwerkingsverband van zorginstellingen in de regio Amsterdam, de SIGRA, voor hun medewerkers aanvragen. De regeling is bedoeld voor zorgpersoneel dat werkt in de coronabestrijding en in Amsterdam of directe omgeving woont. De chauffeurs van AOV halen de zorgverleners op en brengen ze naar hun bestemming zonder dat ze hiervoor kosten in rekening brengen. Het gaat om vervoer van huis naar werk en andersom.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.