Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Lansingerland naar Van der Wijst

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Personenvervoer Van der Wijst uit Den Haag mag de komende vier tot acht jaar het jeugd- en leerlingenvervoer in de gemeente Lansingerland verzorgen. Het contract tussen de vervoerder en de Zuid-Hollandse gemeente is onlangs ingegaan.

Op peildatum 1 oktober 2019 maakten er 170 leerlingen uit de gemeente Lansingerland gebruik van taxivervoer, en net iets minder dan dertig jongeren in het kader van de Jeugdwet. De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal acht jaar. Daarvan zijn er vier vast en daarna kan er nog twee keer met twee jaar worden verlengd. Die langere looptijd is volgens de gemeente Lansingerland nodig zodat de vervoerder verantwoord kan investeren in voertuigen die minder milieubelastend zijn.

Punten gekoppeld aan brandstof

Overigens woog duurzaamheid niet bovengemiddeld zwaar mee in deze aanbesteding. Voor de prijs waren met elke inschrijving maximaal 400 punten te verdienen en met kwaliteit maximaal 600. Van die 600 konden er weer hooguit 100 worden gescoord met duurzaamheid. Deze punten waren direct gekoppeld aan het soort brandstof waarmee de inschrijvers aangaven te gaan rijden. De overige punten waren te verdienen met effectief en efficiënt vervoer (200 punten), het iplementatieplan (175) en de plannen voor de inzet van personeel. Van de zes inschrijvers kwam Personenvervoer Van der Wijst dus als beste uit de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Lansingerland naar Van der Wijst | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Leerlingenvervoer Lansingerland naar Van der Wijst

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Personenvervoer Van der Wijst uit Den Haag mag de komende vier tot acht jaar het jeugd- en leerlingenvervoer in de gemeente Lansingerland verzorgen. Het contract tussen de vervoerder en de Zuid-Hollandse gemeente is onlangs ingegaan.

Op peildatum 1 oktober 2019 maakten er 170 leerlingen uit de gemeente Lansingerland gebruik van taxivervoer, en net iets minder dan dertig jongeren in het kader van de Jeugdwet. De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal acht jaar. Daarvan zijn er vier vast en daarna kan er nog twee keer met twee jaar worden verlengd. Die langere looptijd is volgens de gemeente Lansingerland nodig zodat de vervoerder verantwoord kan investeren in voertuigen die minder milieubelastend zijn.

Punten gekoppeld aan brandstof

Overigens woog duurzaamheid niet bovengemiddeld zwaar mee in deze aanbesteding. Voor de prijs waren met elke inschrijving maximaal 400 punten te verdienen en met kwaliteit maximaal 600. Van die 600 konden er weer hooguit 100 worden gescoord met duurzaamheid. Deze punten waren direct gekoppeld aan het soort brandstof waarmee de inschrijvers aangaven te gaan rijden. De overige punten waren te verdienen met effectief en efficiënt vervoer (200 punten), het iplementatieplan (175) en de plannen voor de inzet van personeel. Van de zes inschrijvers kwam Personenvervoer Van der Wijst dus als beste uit de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.