Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Taxi Witteveen krijgt leerlingenvervoer Dronten gegund

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Taxicentrale Witteveen zal per 1 augustus 2021 het leerlingenvervoer in de gemeente Dronten vier tot zes jaar gaan verzorgen. In het belang van alle betrokkenen is er voor een twee jaar langere initiële looptijd gekozen dan bij het huidige contract. 

De opdracht betreft de planning, regie en uitvoering van het vervoer van leerlingen die in de gemeente wonen. Op de peildatum in november 2020 ging het om circa 225 leerlingen met een beschikking voor aangepast vervoer en vijf leerlingen die vervoerd worden in het kader van de Jeugdwet. Het aantal leerlingen kan voor aanvang en gedurende de contractperiode wijzigen. 

Investeringen vergemakkelijken en rust behouden

De gemeente heeft voor langere initiële looptijd dan voorheen gekozen zodat er beter geïnvesteerd kan worden in materiaal dat aan de veiligheids- en milieueisen voldoet. Ook wordt er als reden benoemd dat een langere looptijd het aantrekkelijker maakt om te investeren in kennis en vaardigheden van het personeel, wat zich mogelijk zal vertalen in betere dienstverlening.

Een bijkomend voordeel voor de gemeente zelf is dat het zorgt voor een gevoel van zekerheid over de continuïteit van het vervoer voor een langere periode. Daarbij kan onrust bij ouders, verzorgers, leerlingen en scholen door de overgang naar een nieuwe opdrachtnemer worden voorkomen. 

Prijs, duurzaamheid en communicatie

Inschrijvers konden met prijs maximaal 600 punten verdienen, en met kwaliteit 400. Van deze 400 punten konden er hooguit 100 worden gescoord met duurzaamheid. Hierbij ging het om het soort brandstof waarmee inschrijvers aangaven te gaan rijden. De overige 300 punten konden worden verdiend met communicatie. De vervoerders moesten hiervoor beschrijven hoe ze bij klachten zouden communiceren met betrokkenen als ouders, leerlingen en scholen. Zes vervoerders schreven zich in, en Witteveen kwam uiteindelijk dus als beste uit de bus. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Witteveen krijgt leerlingenvervoer Dronten gegund | TaxiPro
Leerlingen. Foto: iStock / monkeybusinessimages

Taxi Witteveen krijgt leerlingenvervoer Dronten gegund

Foto ter illustratie. Foto: iStock/monkeybusinessimages

Taxicentrale Witteveen zal per 1 augustus 2021 het leerlingenvervoer in de gemeente Dronten vier tot zes jaar gaan verzorgen. In het belang van alle betrokkenen is er voor een twee jaar langere initiële looptijd gekozen dan bij het huidige contract. 

De opdracht betreft de planning, regie en uitvoering van het vervoer van leerlingen die in de gemeente wonen. Op de peildatum in november 2020 ging het om circa 225 leerlingen met een beschikking voor aangepast vervoer en vijf leerlingen die vervoerd worden in het kader van de Jeugdwet. Het aantal leerlingen kan voor aanvang en gedurende de contractperiode wijzigen. 

Investeringen vergemakkelijken en rust behouden

De gemeente heeft voor langere initiële looptijd dan voorheen gekozen zodat er beter geïnvesteerd kan worden in materiaal dat aan de veiligheids- en milieueisen voldoet. Ook wordt er als reden benoemd dat een langere looptijd het aantrekkelijker maakt om te investeren in kennis en vaardigheden van het personeel, wat zich mogelijk zal vertalen in betere dienstverlening.

Een bijkomend voordeel voor de gemeente zelf is dat het zorgt voor een gevoel van zekerheid over de continuïteit van het vervoer voor een langere periode. Daarbij kan onrust bij ouders, verzorgers, leerlingen en scholen door de overgang naar een nieuwe opdrachtnemer worden voorkomen. 

Prijs, duurzaamheid en communicatie

Inschrijvers konden met prijs maximaal 600 punten verdienen, en met kwaliteit 400. Van deze 400 punten konden er hooguit 100 worden gescoord met duurzaamheid. Hierbij ging het om het soort brandstof waarmee inschrijvers aangaven te gaan rijden. De overige 300 punten konden worden verdiend met communicatie. De vervoerders moesten hiervoor beschrijven hoe ze bij klachten zouden communiceren met betrokkenen als ouders, leerlingen en scholen. Zes vervoerders schreven zich in, en Witteveen kwam uiteindelijk dus als beste uit de bus. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.